Starea de urgență se prelungește cu încă o lună. Klaus Iohannis va emite un nou decret de prelungire a stării de urgență

Noul decret va intra în vigoare începând de săptămâna viitoare și va fi valabil până pe 15 mai. Actualul decret este în vigoare până pe 16 aprilie.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, astăzi, că va emite un nou decret care va prelungi starea de urgență pentru încă o lună, începând cu săptămâna viitoare. Actuala stare de urgență este în vigoare până pe 16 aprilie, însă va fi prelungită până pe 16 mai, potrivit stirile Pro TV.

Iohannis a spus că deși cazurile de pe teritoriul țării noastre sunt într-un număr mic, comparativ cu alte state, măsurile restrictive nu trebuie relaxate.

Șeful statului a avut, luni, la Cotroceni, o ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, întâlnire la care au participat premierul Ludovic Orban și mai mulți membri ai Guvernului. “În urma evaluărilor, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. Am cerut Guvernului să vină cu propuneri pentru acest decret pentru ca în cursul acestei săptămâni să elaborăm textul iar la începutul săptămânii viitoare să poată fi emis noul decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună”, a afirmat şeful statului.

Klaus Iohannis a mai adăugat că este absolut necesară această perioadă pentru a ţine evoluţia epidemiei sub control. Deasemenea, el a mai avertizat că deși în România numărul de îmbolnăviri este mai mic ca în alte ţări, nu trebuie să existe o relaxare a măsurilor luate până în prezent.

Citește și: Mai mulţi români care veneau din Italia ar fi minţit la frontieră că vin din Germania

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
11 + 7 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.