Raport favorabil pe legea privind repatrierea rezervelor de aur BNR. Ioana Bran: Nimic nu justifică păstrarea aurului României în străinătate!

Comisia pentru buget, finanțe, bănci a Camerei Deputaților din care face parte și deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a dat raport favorabil proiectului de lege prin care Banca Națională trebuie să aducă în țară aproape toată rezerva de aur ținută în străinătate.

”Ieri, colegii din Comisia Juridică au dat un aviz pozitiv acestui proiect. În expunerea de motive, se arată că aurul depozitat de Banca Centrală nu realizează niciun fel de venituri, iar BNR achită contravaloarea costurilor de depozitare. Nimic nu justifică păstrarea aurului României în străinătate. Pe de altă parte, trebuie să știți că cele 40 de tone de aur depozitate în țară, nu în străinătate, nu au fost niciodată tranzacționate. Aurul României nu se tranzacționează! Contestatarii acestui proiect aruncă perdele de fum în spațiul public.

România nu este singura țară care ia o astfel de decizie. Și alte state au decis să-și repatrieze aurul depozitat în bănci din străinătate. Printre acestea – Germania, Olanda sau Ungaria.

Conform proiectului, BNR poate depozita aur în străinătate exclusiv în scopul obținerii de venituri prin tranzacționare și alte operațiuni specifice. Depozitele de aur constituite de Banca Națională a României în străinătate nu pot depăși 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă” , a precizat deputatul PSD de Satu Mare.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.