Povestea celor 3 surori sărace din România care au cucerit universitățile Europei

surori din vaslui

În România este destul de greu să-ți ții un copil la facultate, dacă este să iei în calcul la ce cheltuieli sunt necesare. Darmite să ții trei fete la studii superioare. Izabela, Iuliana și Alexandra sunt, totuși, trei surori la universități din străinătate.

Culmea este că, deși fetele nu au avut cine știe ce posibilități financiare, au demonstrat că, prin seriozitate și multă sârguință, visul oricărui adolescent cu pretenții intelectuale poate fi transformat în realitate.

Iar lipsa banilor nu este chiar un obstacol de netrecut. Așa că au absolvit unul dintre cele mai bune licee din Vaslui. Fetele au fost crescute să fie modeste și li s-a insuflat de către părinți dorința de studiu.

Fară gadgeturi ultimul răcnet sau modele de mașini furioase, au stat cu burta pe carte și satisfacția nu a întârziat să apară. Bucuria de a te poziționa printre cei mai străluciți studenți la facultăți de top din lumea bună europeană.

Iuliana Dima este un adevărat model pentru majoritatea studenților din zilele noastre, ea frecventând cursurile Facultății de Management Turistic din Danemarca, în orașul Aalborg.

A plecat în această adevărată aventură a devenirii doar cu niște bani de subzistență.

„Am plecat din România cu 600 de euro, bani care îmi ajungeau doar de drum, chiria pe două luni și ceva mâncare”, mărturisește mândră Iuliana.

Iuliana Dima
Sursa foto: Facebook/ Iuliana Dima

Provine dintr-o familie modestă din satul Buhăiești, comuna Vulturești, județul Vaslui și mai are încă patru surori. Mama este casnică, iar tatăl lucrează în Italia, în construcții.

Cu toate că părinții Iulianei le-au crescut doar dintr-un singur salariu, meritele școlare ale fetelor nu au întârziat să apară. Acum își doresc un alt viitor. Și nu numai pentru ele, dar și pentru părinți.

Izabela, cea mai mare dintre ele, este acum în Marea Britanie, la Academia de Poliție. Iar Alexandra a terminat liceul și a aplicat la Psihologie la Universitatea Northampton, din Anglia.

Cele mici, Miruna și Antonia, sunt, încă, în grija părinților.

„Pe parcursul celor patru ani de liceu, atât eu, cât și surorile mele am stat la mătușa mea cu chirie sau uneori făceam chiar naveta Buhăiești-Vaslui. Nu a fost simplu pentru niciuna dintre noi. După terminarea liceului am aplicat la facultate în Danemarca pentru că îmi doream un viitor mai bun, decât cel ce mi se contura în România”, povestește Iuliana.

Este un copil care a plecat la drum singur în călătoria vieții, cu gândul să realizeze ceea ce acasă nu ar fi putut.

„Acasă nu aveam prea multe soluții de ales. De fapt doar una, să ma apuc de muncă și să uit de studii. Să învăț și să muncesc în același timp ar fi fost imposibil, banii oricum nu mi-ar fi ajuns”, a povestit tânăra.

Sursa: Evz.ro

 

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
20 + 10 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.