Kovesi: Am reușit să inspir teamă celor care vor să fure liniștiți în România

Laura Codruța Kovesi a fost întrebată, vineri dimineață, după ce s-a prezentat la secția 18 de poliție, în prima zi de control judiciar, dacă se simte umilită, după ce a condus DNA.

„Sunt un procuror care timp de 24 de ani mi-am făcut treaba, sunt un procuror care am dovedit că în activitatea mea profesională am luptat cu corupția într-un mod eficient și sunt un procuror care a reușit să inspire teamă celor care vor să fure liniștiți în România”, a declarat Laura Codruța Kovesi, potrivit Entranews.ro.

Fosta șefă a DNA a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, deşi o comunicare oficială în acest sens nu a fost transmisă de către reprezentanţii instituţiei.

Ea a stat, joi, aproape şapte ore la audieri la sediul Secţiei speciale, iar la final a anuţat că procurorul de caz, Adina Florea, i-a interzis să dea detalii despre dosar.

„În acest moment am interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astăzi citată. În acest moment nu am voie să vă spun absolut nimic cu privire la ce s-a întâmplat astăzi aici şi nici cu privire la acest dosar. Mi s-a interzis de către procurorul de caz să mai vorbesc cu presa despre acest dosar. Cred că este o măsură de a închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, o măsură de a ne hărţui în continuare pe toi cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba”, a declarat Kovesi, potivit sursei citate.

Ambasadorul Canadei în România Kevin Hamilton s-a declarat îngrijorat de informaţiile privind plasarea fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi sub control judiciar şi alte interdicţii impuse acesteia.

Sebastian Ghiţă a anunţat în 9 decembrie că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, care i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.