Deputatul Octavian Petric: PNL se joacă cu sănătatea românilor

Deputatul Pro România, Octavian Petric, nu este de acord cu privatizarea Sănătății, considerând că este vorba de un act împotriva românilor.

„Este categoric o decizie împotriva pacientului. Sistemul privat se adresează unei categorii restrânse, cu venituri peste medie. 90% dintre români nu-și permit să meargă la un spital privat, iar în aceste condiţii este inacceptabil să iei bani de la public și să-i duci la privat. Chiar şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a explicat că prevederile ordonanţei Orban, deschid drumul integral sectorului privat comercial pentru accesarea bugetului de stat destinat sectorului medical de urgență, care și așa este limitat ca sumă, comparativ cu nevoile reale” și vor „destabiliza tot sectorul public de urgență„ – a arătat deputatul Octavian Petric.

”PRO România crede cu tărie că românii trebuie să aibă acces gratuit la serviciile publice de sănătate și va lupta pentru ca acest drept să fie respectat, indiferent cine va fi la guvernare. În condiții de subfinanțare a sistemului de sănătate, noi credem că statul este obligat să ia măsuri pentru creșterea bugetelor spitalelor publice, nu a celor private”, a precizat deputatul Octavian Petric.

Citește și: Mai mulţi români care veneau din Italia ar fi minţit la frontieră că vin din Germania

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
19 + 10 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.