Deputatul Ioana Bran: De la 1 ianuarie 2020, supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time dispar

Camera Deputaților a votat miercuri cu 280 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 2 abțineri pentru eliminarea supraaccizei la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time.

”Am votat pentru acest proiect inițiat de liberali sperând că prețul combustibililor la pompă va scădea, dar și pentru că suntem consecvenți politicii noastre de reducere a numărului de taxe. În timpul guvernării PSD, au fost eliminate 102 taxe.

În intervenția sa, colega mea, Olguța Vasilescu a arătat că prin aceste modificări ale Codului Fiscal, bugetul va pierde 4,5 miliarde lei: 1,5 miliarde lei pentru impozitarea part-time și 3 miliarde lei – supraacciza.
Impozitarea contractelor de muncă part-time a scos la suprafață foarte multe contracte înregistrate fiscal cu 2 sau 4 ore, dar angajații munceau 8 ore. Astfel, s-a redus semnificativ „economia gri”. Mai mult, o consecință a acestui reglaj era creșterea pensiei, conform principiului contributivității. Deși există un risc de revenire în zona gri, sper că toți angajatorii vor fi corecți.

E curios faptul că un guvern care se plânge neîncetat de lipsa banilor și de faptul că România va depăși ținta de deficit acceptă cu seninătate să piardă aproape 1 miliard de euro pe an!

Prețul benzinei azi este în jur de 5,58 lei, iar al motorinei – de 5,73 lei. Vom vedea dacă eliminarea supraaccizei va scădea prețul combustibilului la pompă sau va îngrășa buzunarele unor companii, așa cum s-a mai întâmplat”, a declarant deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran.

Citește și: Mai mulţi români care veneau din Italia ar fi minţit la frontieră că vin din Germania

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
15 + 26 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.