Deputatul Ioana Bran: De la 1 ianuarie 2020, supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time dispar

Camera Deputaților a votat miercuri cu 280 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 2 abțineri pentru eliminarea supraaccizei la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time.

”Am votat pentru acest proiect inițiat de liberali sperând că prețul combustibililor la pompă va scădea, dar și pentru că suntem consecvenți politicii noastre de reducere a numărului de taxe. În timpul guvernării PSD, au fost eliminate 102 taxe.

În intervenția sa, colega mea, Olguța Vasilescu a arătat că prin aceste modificări ale Codului Fiscal, bugetul va pierde 4,5 miliarde lei: 1,5 miliarde lei pentru impozitarea part-time și 3 miliarde lei – supraacciza.
Impozitarea contractelor de muncă part-time a scos la suprafață foarte multe contracte înregistrate fiscal cu 2 sau 4 ore, dar angajații munceau 8 ore. Astfel, s-a redus semnificativ „economia gri”. Mai mult, o consecință a acestui reglaj era creșterea pensiei, conform principiului contributivității. Deși există un risc de revenire în zona gri, sper că toți angajatorii vor fi corecți.

E curios faptul că un guvern care se plânge neîncetat de lipsa banilor și de faptul că România va depăși ținta de deficit acceptă cu seninătate să piardă aproape 1 miliard de euro pe an!

Prețul benzinei azi este în jur de 5,58 lei, iar al motorinei – de 5,73 lei. Vom vedea dacă eliminarea supraaccizei va scădea prețul combustibilului la pompă sau va îngrășa buzunarele unor companii, așa cum s-a mai întâmplat”, a declarant deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran.

Citește și: Oraşul din România care a scăpat complet de COVID, inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
14 + 15 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.