Ginsengul românesc: Cătina, regina imunității și leac anti-îmbătrânire. Pentru ce boli recomandă medicii fructul de cătină

Cătina este supranumită şi „ginsengul românesc” pentru că are proprietăţi similare plantei asiatice. Acţiunea consumului de cătină asupra organismului este revigorantă, cicatrizantă, astringentă, antiinflamatoare, anticancerigenă și în plus, este un excelent imunostimulator.

Citeşte şi: Renunță o lună la acest aliment și îți garantez că vei slăbi. Despre ce…

Fructele de cătină se consumă în stare naturală, uscate, sub formă de pulbere, gem, vin, ulei, sirop, suc, tinctură sau ceai.

Pentru ce este recomandată cătina

Complexul de vitamine pe care îl are în compoziţie, recomandă cătina drept adjuvant în boli ale pielii, sistemul respirator, reproducător, nervos, iar lista ar putea continua.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Excelent tonic cardiac

Cătina albă conţine antioxidanţi, astfel că protejează inima şi vasele de sânge dar scade şi colesterolul.

Citeşte şi: Mănânci fasole păstăi verde sau galbenă? Care este diferența și care este, de fapt,…

Are și un efect anticoagulant, fiind bună și în cazul pacienților care au suferit de ateroscleroză, hipertensiune arterială sau sindromul Raynaud.

Are un efect benefic şi în cazul pacienţilor care au suferit deja un infarct miocardic, dar si…

Citește mai departe AICI

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.