Camera Deputaților a adoptat legea care protejează meșterii populari în fața kitsch-urilor. Deputatul Ioana Bran: Este un act de susținere și de recunoaștere a valorii lor

Camera Deputaților a adoptat miercuri legea care protejează meșterii populari în fața kitsch-urilor. Unul dintre inițiatorii legii, deputatul de Satu Mare Ioana Bran, a declarat că prin această lege se va stabili cadrul instituțional care va oferi recunoaștere statutului profesional de meșteri.

Legea a fost aprobată în Camera Deputaților chiar de Ziua Internațională a Iei.

“Astăzi, chiar de Ziua Internațională a Iei, am adoptat Proiectul de lege privind meșteșugarii populari din România. Este un act de susținere și de recunoaștere a valorii lor. Prin noua lege se trage linie între creatorul popular și comerciant. Era timpul! Iar autoritățile vor interveni acolo unde tradiția este „confundată” cu kitch-ul, doar pentru profit. Am stabilit și un cadru instituțional de recunoaștere a statutului profesional al meșterilor, precum și formele de organizare a acestora. Camera Deputaților a fost for decizional. Prin urmare, după votul de azi, legea va merge spre promulgare la președinte. Sper să o vedem cât mai curând în Monitorul Oficial!”, a afirmat deputatul Ioana Bran.

Citește și: Oraşul din România care a scăpat complet de COVID, inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
30 + 26 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.