Buzele albastre, simptom nou al infecției cu COVID-19.

Descoperire recentă în lista simptomelor de infecție cu coronavirus. Albăstrirea buzelor este simptomul cel mai puțin cunoscut al infecției.

Pe lângă temperatura ridicată și tuse uscată, două dintre cele mai frecvente simptome ale infecției cu coronavirus, medicii au identificat un nou simptom și anume cel al buzelor albastre, notează viva.ro.

Cu acest nou simptom, pacienții trebuie să se prezinte de urgență la medic. Albăstrirea buzelor este un alt semn că ai fost infectat cu noul coronavirus. Acest aspect indică pneumonia, o complicaţie a coronavirusului sever, ceea ce înseamnă că trebuie să mergi direct la spital, informează The Express.

Serviciul Naţional de Sănătate descrie pneumonia ca o umflătură a ţesutului unuia sau ambilor plămâni.  La capătul tuburilor respiratorii care se regăsesc în plămâni se regăsesc mici săculeţi cu aer. Dacă ai pneumonie, aceştia se inflamează şi se umple cu lichid, arată NHS.

Colorarea buzelor în albastru semnalează lipsa oxigenului din sânge. Experţii NHS avertizează că oricine observă acest semn trebuie să se prezinte de urgenţă la spirat și să ceară îngrijiri, citează csid.ro. Nu doar pneumonia este afecţiunea care duce la albăstrirea buzelor. Șocul septic, probleme ale inimii sau plămânilor pot provoca şi ele lipsa oxigenului şi schimbarea culorii pielii.

 

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
8 + 28 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.