STUDIU: COVID-19 transmisibil la 4.5 metri distanță. Virusul rămâne în aer chiar și 30 de minute

Rezultatele unei anchete-studiu a unor epidemiologi chinezi arată că virusul COVID-19 se transmite la 4.5 metri distanță și rămâne în aer cel puțin 30 de minute, mai mult decât dublul „distanței sigure” recomandată de autoritățile sanitare din întreaga lume. Studiul mai arată că virusul rezistă pe suprafețe chiar și 4 zile, anunță avantaje.ro.

Epidemiologii de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Hunan, China, au ajuns la concluzia că virusul COVID-19 se transmite la 4.5 metri distanță, distanță mult mai mare decât “distanța sigură” recomandată, de 1-2 metri. Concluzia au fost lansată în urma unei anchete-studiu.

Specialiștii au prezentat cazul unui pasager dintr-un autobuz care a infectat călători aflați la peste 4,5 metri distanță. Totodată, virusul a fost  identificat în aer la cel puțin 30 de minute de la apariția focarului infecțios și a rezistat 4 zile pe suprafețele unde au aterizat picăturile Flugge din respirația pasagerului infectat cu coronavirus.

Studiul publicat în revista „Practical Preventive Medicine” subliniază importanța purtării măștilor, din cauza duratei de timp în care virusul rezistă în aer. „Rezultalele anchetei epidemiologice arată importanța purtării măștilor. Într-un mediu închis cu aerul condiționat pornit, distanța de transmisie a noului coronavirus va depăși distanța sigură recunoscută în mod obișnuit” au afirmat cercetătorii chinezi, citați de „South China Morning Post’.

Ancheta-studiu mai adduce la cunoștința opiniei publice ca virusul poate supraviețui pe sticlă, textile, metal, plastic sau hârtie timp de 2-3 zile și mai mult de cinci zile în lichide corporale sau materiile fecale, însă durata de viață a acestuia depinde și de temperatura ambientului.

Citește și: Mai mulţi români care veneau din Italia ar fi minţit la frontieră că vin din Germania

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
11 + 28 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.