Adevărul dureros despre creșterea copiilor spus de fondatorul Transylvania College: ”Sunt tot mai mulți specialiști în creșterea copiilor și tot mai puțini părinți”

Sursa foto: Facebook/ Dan Baciu

Fondatorul Transylvania College, Dan Baciu, trage concluzii dureroase și de ținut minte pentru părinți după cele trei tabere pe care le-a organizat în acest an și la care au participat elevi români și străini.

Acesta afirmă că ”sunt tot mai mulți specialiști în creșterea copiilor și tot mai puțini părinți”, iar copiii români ”sunt indisciplinați, nerecunoscători, nerespectuoși, vorbesc urât , nu știu să mănânce, nu pot să tacă 3 secunde, risipesc totul”.

Dr. Dan Baciu face și o comparație între copiii români și cei americani, prezenți în tabere: ”Americanii care au fost și ei în tabăra s-au crucit de ce au văzut. În plus au și citit câte 2-3 cărți pe când ai noștri nici măcar nu au atins o carte”.

Citește și: O mamă a fost întrebată de profesori de ce a întârziat fiica ei la școală. Răspunsul ei este genial

Iată mesajul integral scris de Dan Baciu:

”Dragii mei, in cele trei tabere pe care le-am organizat vara aceasta, am constat un adevar dureros: sunt tot mai multi ”specialisti” in cresterea copiilor (psihologi, specialisti in parenting, etc ) si tot mai putini parinti. Parintii isi leapada copii de la cele mai fragede virste si ii dau pe mina specialistilor sau merg non stop la cursuri, sau le cumpara cadouri, ii duc la festivaluri, ii trimit in 3 tabere intr-o vara, ii picteaza pe fata cu orice ocazie, le cumpara tone de apa dulce colorata, le pun in fata telefonul mobil sau ipadul , etc. Cind, de fapt, nimic nu poate inlocui prezenta parintilor.

Si toate absentele se aduna si incep sa isi faca efectul de pe la 3 ani. Si astfel vedem in tabara copii intre 3-18 ani care prezinta urmatoarele simptome: sunt indisciplinati, nerecunoscatori, nerespectuosi, vorbesc urit , nu stiu sa manince, nu pot sa taca 3 secunde, risipesc totul, distrug orice echipament, rechizitele, mingile de fotbal sau ping pong, rup florile, etc.

Niciun copil nu a adunat vreo hirtie sau gunoi de pe jos si nici nu a strins vreo foarfeca, creion, carioca, marker, minge etc la sfirsitul zilei. Asa incit la inceputul fiecarei tabere a trebuit sa reinnoiesc toate materialele ” neconsumabile”. Inclusiv lanternele.

E un fel de atitudine ca in Romania trebuie musai sa risipim totul ca sa fim cool.

Americanii care au fost si ei in tabara s-au crucit de ce au vazut. In plus au si citit cite 2-3 carti pe cind ai nostri nici macar nu au atins o carte. Semnele denota o suferinta mare, pe care nimeni nu o vede.

In cele trei tabere am dat totul din mine incit am terminat epuizat.
Si am inteles ca niciun educator nu poate fi prezent la clasa si atent si empatic, mai mult de o saptamina. Sau se imbolnaveste. Si atunci se preface ca ii pasa.

Si atunci am constat impreuna cu americanii ca leadershipul si mindfulness-ul sunt concepte prea elaborate pentru noi. Si nu voi mai face niciodata tabere cu aceste teme.

Decât tabere despre bun simt si respect. Altfel copiii vor produce accidente de pe la 20 de ani ca baiatul din masina rasturnata din prima fotografie. Accident intimplat duminica aceasta, in dreptul taberei noastre. Tinar beat, fara carnet, a furat cheile de la masina prietenului sau si a avariat alte trei masini ale unor pensionari care nu si le vor mai putea repara niciodata. Asta se va intimpla tot mai des”, a scris Dan Baciu pe Facebook.

Dan Baciu - Transylvania College

Citește și: Vedetă Pro TV după o zi la mare: Am rămas cu un gust amar izvorât din felul în care suntem noi, românii 

Dr. Dan Baciu, împreună cu soția sa, Simona, sunt iniţiatorii şi fondatorii Fundaţiei Transylvania College, care a lansat instituţiile educaţionale Grădiniţa “Happy Kids” şi “Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj”.

Familia Baciu este şi în momentul de faţă activ implicată în conducerea şcolii, iar cei care optează pentru Transylvania College se bucură de beneficiile educaţiei bazate pe valori, unde elevii sunt încurajaţi să-şi valorifice la maximum potenţialul, să respecte diversitatea, să fie creativi şi responsabili.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
11 + 10 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.