Acesta este cel mai atractiv oraș din România. A luat fața Capitalei și a Clujului

oradea

Oradea a devenit în ultimul timp cel mai atractiv oraș din România din punct de vedere turistic, situându-se și în fruntea listei orașelor care au atras anul trecut cele mai multe finanțări nerambursabile, nu mai puțin de 194 de milioane de euro, potrivit Business Magazin.

Potrivit sursei citate, investiţiile în turism au ieşit în evidenţă în ultimii ani, iar transformarea oraşului de pe Criş este vizibilă deopotrivă în Piaţa Unirii, centrul oraşului, care şi-a schimbat înfăţişarea, dar şi în zona Băilor Felix, unde s-au investit milioanele de euro.

Oradea a atras, anul trecut, peste 160.000 de turişti, iar Băile Felix au fost destinaţia aleasă de peste 130.000 de oameni. În 2016, numărul lor ar urma să fie şi mai mare: peste 180.000 de turişti în Oradea, dintre care 70% români, urmaţi de maghiari şi austrieci. Doar investiţiile în turism se ridică, pentru Oradea, la 50 de milioane de euro, din care 2 milioane de euro au fost investite doar pentru reabilitarea Pieţei Centrale.

Citește și: Omul care bulversează lumea! Orice tip de cancer se poate vindeca în 3 minute – VIDEO

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Pomohaci! ”A fost doar o minciună pentru că am fost șantajat”

Oradea este oricum un oraş cu un mare potenţial turistic, iar în apropierea sa se află staţiunile balneare Băile Felix (numărul unu în România ca dimensiune) şi Băile 1 Mai. Faţă de alte regiuni, în Oradea a fost o colaborare excelentă între autorităţile locale şi mediul privat.

Cea mai nouă vedetă a oraşului este Aquaparc Nymphea, cel mai complex şi modern proiect de acest fel, amenajat pe o suprafaţă de 6,7 ha. Este cea mai mare investiţie publică de acest fel din România, cu o valoare de peste 20 de milioane de euro, jumătate din fonduri europene.

Citește și: Țările în care se trăiește cel mai bine. Pe ce loc se află România

Citește și: Vine apocalipsa financiară! Avertisment fără precedent: Guverne vor cădea, ţări vor da faliment

Când vine vorba despre asemănarea dintre Cluj şi Oradea, întâlnită destul de des în ultimii ani, Traian Bădulescu, consultant în turism şi partener în cadrul Innovation Travel, spune că ambele sunt caracterizate de un apetit crescut al investitorilor străini.

Oradea este ajutată şi de poziţionarea ei, la graniţa de vest a ţării, care atrage investiţiile străine și este singura localitate din România care face parte din reţeaua Art Nouveau, alături de Barcelona, Nancy, Viena sau Budapesta.

Loading...
Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
27 + 15 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.