70 de vaccinuri împotriva coronavirusului, în lucru. Trei se află în faza de testare pe oameni, potrivit OMS.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că sunt în lucru 70 de vaccinuri împotriva coronavirusului. Trei dintre vaccinuri sunt, déjà, în faza de testare pe oameni, potrivit  stirile PRO TV.ro

Din punct de vedere al testelor clinice, cel mai avansat vaccin experimental este cel al CanSino Biologics Inc din Hong Kong și Institutul de Biotehnologie din Beijing. Celelalte două vaccinuri sunt dezvoltate de producătorii americani Moderna și Inovio Pharmaceutical, precizează OMS.

Luând în considerare faptul că cercetările clasice pentru un vaccin durează și 15 ani, acum va fi gata într-unul singur iar industria farmaceutică speră să reducă timpul necesar pentru găsirea unui vaccin la doar un an.

Atât producători mari de medicamente cât și mici s-au angrenat în această cursă pentru găsirea celui mai eficient tratament împotriva Covid-19.

CanSino a primit, încă de luna trecută, aprobarea autorităților din China pentru a începe studiile pe om ale vaccinului său.

În luna martie, o altă companie americană, Moderna, care nu are încă un produs, a primit, de asemenea, aprobarea de a trece la testele pe om. La rândul său, Inovio a început săptămâna trecută testele pe oameni ale unui vaccin împotriva coronavirusului.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
26 + 8 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.