Unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa scoate la vânzare case la preţul de 1 euro

Pentru mulţi, ideea de a trăi în Italia e un vis; o municipalitate din Sicilia a decis încă să-i ajute pe cei interesaţi să-şi împlinească acest vis.

La începutul anului 2019, autorităţile din Sambuca, un mic oraş din Sicilia rurală, au anunţat un plan ambiţios de reînvigorare a comunităţii: vânzarea caselor abandonate la preţul de 1 euro, scrie Business Magazin.ro.

Ca multe alte oraşe din Europa, Sambuca a suferit din cauza tinerilor care s-au mutat în centrele urbane – exemple există mai ales în Spania sau Grecia.

Planul autorităţilor a funcţionat, lucru ce reiese clar din numărul tot mai mare de artişti, muzicieni sau dansatori care aleg să se mute aici.

Leonardo Ciaccio, primarul localităţii, pare extrem de mulţumit de rezultatele obţinut: „Totul a ieşit extrem de bine”, a declarat el.

„Am văzut foarte mulţi oameni interesaţi de casele noastre, de satul nostru, de cultura noastră”, a declarat celor de la BBC o rezidentă a localităţii Sambuca, adăugând că până în prezent s-au vândut în jur de 60 de case.

Citește și: Mai mulţi români care veneau din Italia ar fi minţit la frontieră că vin din Germania

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
5 + 12 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.