Un preot ortodox din Mureş îi face concurenţă lui Mark Zuckerberg. Părintele a dezvoltat o rețea alternativă la Facebook!

Un preot ortodox din județul Mureș a început, anul trecut, să dezvolte o platformă de socializare. Scopul iniţial era să aducă împreună toți credincioșii și parohiile din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iulia, însă în scurt timp platforma a devenit mult mai mult.

Reţeaua tecunosc.ro are acum câteva mii de utilizatori, iar povestea ei a început în 2015.

„Urmam un curs de limbaj de programare în PHP și am citit undeva că rețelele de socializare sunt realizate în PHP, inclusiv Facebook. Atunci m-am gândit să creez și eu una, personală. A fost doar un gând și am trecut la treabă. Nu știam la ce m-am angajat, mai ales că nu găseam explicații și nici tutoriale în limba română.

Am încercat să concep o schiță și mi-am dat seama că singur nu voi reuși și am apelat la câteva platforme gratuite până ce m-am oprit la wordpress.

Am reușit să construiesc o rețea care arăta destul de bine, cu ceva elemente din Facebook și Twitter. Am probat câteva zeci de template-uri și sute de module ca site-ul să arate ca o rețea”, a declarat părintele Ioan Neculai Dârjan, citat de ActiveNews.

Articolul continuă după recomandări:

Citește și: Preotul care a anulat toate taxele bisericești. „Acolo unde este taxă, nu mai este har …

Citește și: Acest preot trimite, de 12 ani, sute de elevi săraci la şcoală: „N-am de gând să trag linie la 1000 de copii ajutați..

Citește și: Fața frumoasă a bisericii: Preotul care a dus 120 de copii din familii necăjite la mare: „Au făcut baia vieţii lor“

În timpul implementării, preotul a trebuit să o ia de la zero cu proiectul.

”Ceva important lipsea: viteza de accesare. De-a lungul timpului m-am străduit să aduc site-ul la performanțe mai ridicate și mi-am dat seama că pentru asta trebuie investit mult. Spre sfârșitul anului 2017 am renunțat la platforma wordpress (o platformă uimitoare dar trebuie un procesor puternic, ceea ce înseamnă investiții mari) , am șters tot și m-am apucat de treabă. Din nou de la zero”, a mai spus părintele, potrivit ActiveNews.

Acesta precizează că în curând vor fi gata aplicațiile pentru IoS și Android.

„Nu mi-am propus să concurez cu vreuna și nici nu am cum. Giganții rețelelor de socializare au armate de it-iști și fonduri colosale(sute de miliarde de dolari) care fac ca rețelele lor să funcționeze și să-i țină pe utilizatori conectați la rețelele lor.

Pot spune că este mai mult un hobby susținută din fondurile personal. La început a fost un șoc pentru cei mai mulți când au auzit că un preot are propria rețea de socializare”, a mai spus părintele Ioan Neculai Dârjan, potrivit ActiveNews.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.