Senatorul Gabriel Leș solicită exploatarea gazelor în avantajul României: „România nu poate juca și de această dată rolul de perdant”

  Senatorul PSD de Satu Mare, Gabriel Leș, atrage atenția că România este țara cu una dintre cele mai mari rezerve de gaze naturale din Europa și că trebuie să beneficieze de redevențe în mod echitabil în urma explorării acestor rezerve, bani care ar trebui investiți în infrastructură, sănătate, educație.

  Un raport recent al gigantului britanic BP relevă că România este pe locul patru în Europa în privința producţiei şi rezervelor de gaze naturale deținute. În mod cert o astfel de veste vine să confirme o serie de informații pe care cu toții le cunoaștem, și anume că țara noastră dispune de rezerve neexploatate enorme în Marea Neagră (și probabil multe altele încă neexplorate).

  ”Deși trebuie să rămânem realiști în privința costurilor pe care le presupune scoaterea la suprafață a acestor resurse, România nu poate juca și de această dată rolul de perdant. Există soluții corecte pentru ca statul român să beneficieze de redevențe la un nivel echitabil, iar sumele obținute să meargă către proiecte cu caracter strategic: infrastructură, sănătate etc.”, precizează senatorul Gabriel Leș.

  Potrivit senatorului Gabriel Leș, împlinirea potențialului energetic al României nu este un simplu deziderat economic, ci o oportunitate la care inclusiv partenerii noștri privesc cu deosebit interes. Reducerea dependenței de resursele venite de la răsărit aduce stabilitate întregii regiuni, diversificarea surselor de aprovizionare fiind una dintre premisele fundamentale în efortul de consolidare a securității energetice.

  Loading...
  Facebook Comments

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Solve : *
  25 + 18 =


  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.