Părintele Constantin Necula: Nu e nevoie de înjurătură când vrei să spui adevărul

Sursa foto: profil public parintele Constantin Necula Facebook

Unul din cei mai cunoscuţi preoţi creştin ortodocşi din România, consilierul de imagine al Mitropoliei Ardealului, Constantin Necula, îi îndeamnă pe români să ţină postul Adormirii Maicii Domnului până la final şi să nu mai înjure în niciun fel, solidarizându-se astfel cu mesajul transmis de Simona Halep, care a avut parte în timpul ultimului meci de scandări politice.

„E deja obositor”

Citește și: Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Tamara Buciuceanu! A fost anunțat în urmă cu puțin timp

„Ne apropiem de finalul Postului Adormirii Maicii Domnului şi trebuie să recunosc că, cea mai de preţ lecţie am primit-o de la o sportivă. Mulţumesc Simonei Halep că a avut curaj să spună tare, în limba română, într-o capitală sportivă, ceea ce ceilalţi nu avem curaj să spunem: e deja prea mult. E deja obositor. E deja nelalocul lui ca într-o vreme în care ne adunăm pentru rugăciune, pentru a înţelege ce taină se ascunde, în maternitatea aceasta, luată la cer de Hristos, la Adormirea Maicii Domnului să continuăm să ne înjurăm unii pe ceilalţi”, a spus luni părintele Necula, pe site-ul Mitropoliei Ardealului.

Constantin Necula susţine că „nu e nevoie de înjurătură când vrei să spui adevărul”. Nici de ură, și nici de injosirea celuilalt:

Citește și: Cel mai tare test! Alege animalul preferat şi vezi ce spune asta despre personalitatea ta

„Înjurătura este un accident lingvistic, dar nu trebuie perpetuat. Trebuie să ne reclădim demnitatea limbii, demnitatea rostirii şi demnitatea apropierii de celălalt. Îngăduiţi-mi ca pornind de la lecţia Simonei Halep, să vă rog, eu însumi, în marea încăpere care este România, să ne păstrăm echilibrul şi să încercăm mai cu seamă cei tineri să reînvăţăm să ne vorbim frumos, unul celuilalt.

CITESTE SI: Pensie internațională 2018: Cum iei pensia dacă ai lucrat în străinătate. Noi calcule

Nu e nevoie de înjurătură când vrei să spui adevărul. Nu e nevoie de ură când vrei să spui adevărul. Nu e nevoie de înjosirea celuilalt atunci când îţi aperi adevărul. Poate e momentul să fim Simona Halep toţi”, a mai declarat Constantin Necula, pe site-ul citat.

Citește și: A murit la doar 19 ai, după ce a ignorat aceste simptome banale! Mare atentie, i se poate întâmpla oricui!

Ce părere aveti despre mesajul părintelui Necula? Sunteți de acord cu el sau nu? Scrieti-ne opiniile dvs, mai jos, la comentarii.

Citește și: Breaking news! Este tragedia momentului în România! A fost ucisă cu sălbăticie în urmă cu puțin timp

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.