Marius avea doar 15 ani și era elev la Seminar, dar a murit plimbat între spitale: „Bunico, nu mor, dar mă doare rău…”

Marius Gheorghiu

Marius, un  elev de 15 ani, elev în anul II la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ , a murit după ce a fost plimbat între spitale.

Marius Gheorghiu a murit marţi dimineaţă la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi unde fusese transferat de la Spitalul Judeţean Neamţ. Părinţii elevului sunt plecaţi la muncă în Spania, iar el rămăsese în grija bunicii din comuna Farcaşa, potrivit Adevărul.ro.

Băiatul era răcit de câteva zile, iar duminică le-a spus colegilor din internat că se simte tot mai rău.

Cum luni dimineață, starea băiatului s-a agravat, dirigintele l-ar fi întrebat dacă nu vrea sa meargă la spital. Elevul ar fi refuzat, preferând să cheme o rudă să-l ia acasă, în comuna Farcasa, aflată la 60 de km distanță, notează și Observator.tv.

Citeste si: Un nou CICLON lovește ROMÂNIA! Se anunță GER năprasnic în toată țara! Care vor fi zonele cele mai afectate

Rămas în grija bunicii

Acolo îl aştepta bunica, cea care îl crescuse pe băiat de la 3 ani, părinții fiind plecați la muncă în străinătate, în Spania.

Ileana Pădure, bunica lui Marius, spune că nepotul ei era vânăt la gură. L-a rugat să nu moară, iar băiatul i-a răspuns: „Nu mor, dar mă doare rău pieptul, nu pot să respir”, potrivit Observator.tv.

Odată ajuns la tânăr, medicul de familie a chemat imediat salvarea să îl ducă la spital.

Citeste si: Două surori s-au aruncat în gol de la etajul 10 al unui bloc, după ce au postat pe Facebook un clip de adio pentru familie

Plimbat printre spitale

Prima unitate spitalicească la care a ajuns băiatul a fost cel de la Bicaz. Letiția Gabriela Damoc, managerul spitalului, spune că Marius a ajuns în stare gravă, potrivit Observator.tv

De acolo, pentru că starea băiatului se agrava, s-a decis trimiterea lui la Iaşi, la Spitalul de Pediatrie, unde a murit în scurt timp.

„Copilul a ajuns la noi în jur de ora 00.00 şi a decedat la ora 2.42. Un stop cardio-respirator cu manevre de resuscitare ineficiente. Din start, este un caz medico-legal, care va fi văzut de Medicina Legală.

Asta este procedura normală, corectă. Este dramatic pentru că s-a produs acest lucru pe care nu-l aşteptăm şi nu-l dorim niciodată, dar mai mult de atât nu am ce să vă spun”, a declarat dr. Tamara Solange Roşu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria” din Iaşi.

Cazul este şi în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), care aşteaptă rezultatele autopsiei pentru a vedea dacă se impune demararea vreunei anchete.

CIteste si: „Regret amarnic că m-am întors în România din străinătate!” Mesajul unei românce a stârnit mii de mesaje pe Facebook

Era cel mai mic copil al familiei

Rudele spun că băiatul nu a dat absolut niciodată vreun semn de boală.

Marius era cel mai mic dintre cei 3 copii ai familiei, care muncește de 12 ani în Spania ca să le facă o viață mai bună copiilor lor.

Facebook Comments