MAE, atenționare pentru românii care călătoresc în Croația

Sursa foto: pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croația pe calea aerului, că Sindicatul piloților Companiei Croația Airlines /HSPP/ si Sindicatul personalului de deservire si auxiliar al Croația Airlines /OCRA/ au decis să intre în grevă pe o durată nelimitată, începând cu 8 august 2018, ora locală 06:00 (ora 07:00, ora României).

Pe perioada grevei, vor fi afectate 70% dintre zborurile Companiei Croația Airlines, respectiv peste 5.000 de pasageri zilnic.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care urmează să călătorească cu aeronave ale Companiei Croația Airlines, să solicite informații privind zborurile respective la agențiile Companiei Croația Airlines si să îsi organizeze corespunzător călătoriile.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +3851467660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact si Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) si preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție si telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +3859841341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internethttp://zagreb.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătoreste în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ si ‘Google Play’), care oferă informații si sfaturi de călătorie.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.