DSP, prima reacție în cazul italianului care s-a dat drept medic în România: Este un fapt „regretabil”

fals medic opera in Romania
Sursa foto: Matty Mode/ Facebook

Direcția de Sănătate Publică reacționează în cazul falsului medic italian, care a ajuns să opereze în mai multe spitale din România. Reprezentatii insitutiției recunosc ca italianului care s-a dat drept medic în România i-a dat cod de parafă și anunță primele măsuri în acest caz.

Iată mai jos poziția Direcției de Sănătate Publică, cu mențiunea că intertilurile ne apartin:

„Am demarat o anchetă”

”Codul de parafă atribuit domnului Matteo Politi a fost eliberat în data de 23.03.2018 de către Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală. Conducerea instituţiei a demarat o anchetă internă şi a sesizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare Comisia de disciplină de la nivelul DSPMB pentru analizarea modului în care funcţionarul public din cadrul biroului mai sus menţionat a soluţionat solicitarea domnului Matteo Politi.

Primele sancțiouni în cazul funcționarului public care a eliberat parafa

Menţionăm că funcţionarul public a fost mutat disciplinar , urmând ca până la finalizarea cercetării disciplinare să-şi desfăşoare activitatea în cadrul altui compartiment. De asemenea a fost dispus un control la nivelul Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală pentru verificarea modului în care au fost eliberate codurile de parafă în cursul anului 2018.

Este un fapt „regretabil”

Direcţia de Sănătate Publică consideră regretabil acest fapt, conducerea va dispune toate măsurile necesare pentru ca un astfel de incident să nu se mai repete” transmite DSP într-un comunicat de presă.

Italianul nu recunoaște falsul

Matteo Politi, care a operat în mai multe clinici private din România, a fost reţinut miercuri seară sub acuzația de înşelăciune. Avocatul falsului chirurg susţin că diploma sa de absolvent al Universităţii de Medicină din Priştina este atestată de Ministerul Educaţiei.

Fals medic din fost valet de parcare

Potrivit dezvăluirilor făcute zilele trecute de jurnaliștii de la Libertatea, falsul medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale si fără avizul Colegiului Medicilor, deşi conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase.

Totodată, potrivit ministrului Sănătăţii Sorina Pintea, ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic şi că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze.

Bărbatul, pe numele real Matteo Politi ar fi absolvit doar opt clase, in Italia, unde lucrase in trecut pe postul de parcare. El a fost mai fost condamnat cu suspendare in peninsulă pentru că ar fi profesat ilegal ca medic.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.