Există o soluție pentru fiecare problemă. Urmează să vă prezentam un truc simplu care vă va face viața mult mai ușoară.
Experții spun ca ouăle vechi, între șapte și 10 zile sunt ideale pentru fiert și sunt cele mai ușor de decojit. Cu siguranță ați observat că anumite ouă le puteți decoji fără probleme în timp ce altele vă dau bătăi de cap, chiar dacă erau în aceeași cutie.
Pentru a evita acest tip de surpriză neplacută, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa în care le fierbeți. Ouăle mai vechi sunt mai alcaline, așa că le puteți decoji mai ușor iar cele proaspete sunt exact opusul, fiind mai puțin alcaline cauzează mai multe probleme când vine vorba de decojit. Bicarbonatul de sodiu va crește alcalinitatea și astfel le veți putea decoji fără probleme, scrie planetapamant.com.
7 sfaturi practice pentru cele mai aratoase oua de Paste!
Vopsitul oualor este un ritual de neinlocuit de Paste, insa intotdeauna ai emotii fie ca ele sa nu se sparga la fiert, fie sa nu iasa prea moi ori coloritul sa nu lase de dorit. Iti prezentam azi 7 pasi de urmat, pentru ca ouale de Paste sa fie asa cum ti le doresti.
1. Alege ouăle
Atunci cand mergi la cumparaturi ai doua variante: albe sau galbene! Sfatul nostru este sa alegi pentru vopsit numai oua albe. Pe acestea se prinde cel mai bine culoarea.
2. Degresarea este obligatorie
Daca nu stiai inca, atunci este momentul sa afli ca ouale sunt acoperite de un strat extrem de subtire de grasime, care fie impiedica vopseaua sa se ataseze de ou, fie lasa pete inestetice pe oul vopsit. Spala-le cu apa calduta si sapun inainte de a le pune la fiert.
3. Tine ouale la temperatura camerei
Atunci cand pui ouale la fiert, ele trebuie sa fie la temperatura camerei si adauga numai apa rece peste ele. Adauga de asemenea putina sare si putin otet in apa care fierbe. Ouale trebuie sa fiarba la foc mic. Iti dai seama ca oul este fiert daca se roteste rapid atunci cand il scoti din oala.
4. Nu fierbe ouăle in vopsea
Vopseaua – daca foloseste vopsele prafuri care se adauga in apa, atunci este bine sa stii ca ouale nu se fierb niciodata in vopsea. Fierbi apa, in care adaugi cam doua linguri de otet, adaugi praful si opresti focul; abia apoi adaugi ouale pe care le lasi aproximativ 5 minute in functie de fiecare vopsea in parte.
Citește mai departe AICI