Trenul privat care străbate România şi face senzaţie printre români. Oferă condiţii de lux la preţuri mai mici decât ale CFR

trenul transcarpatic

Două trenuri private, produse şi operate de o companie românească, circulă din luna decembrie 2017 pe rutele Arad-Timişoara-Craiova-Bucureşti şi retur, respectiv Bucureşti-Braşov şi retur.

Unul dintre călătorii de pe ruta Timişoara-Bucureşti a catalogat condiţiile din trenul privat drept „spectaculoase”. „Asta e normalitatea”, a spus un alt tânăr, potrivit Adevărul.

Un tren produs la Arad de Astra Vagoane şi operat de Astra Trans Carpatic, face furori printre călătorii care traversează România pe ruta Arad – Timişoara – Craiova – Bucureşti şi retur.

Pus în circulaţie în luna decembrie a anului trecut, Transcarpatic face concurenţă serioasă trenului CFR care circulă pe ruta Timişoara – Bucureşti, punând la dispoziţia călătorilor vagoane de dormit cu toalete şi duşuri proprii.

Astfel, trenul are cabine de lux dotate cu două paturi, chiuvetă, duş şi toaletă.

Trenul are vagoane de lux și de clasă, cușetă, și beneficiază de grupuri sanitare care până acum erau utilizate doar pentru garniturile destinate exportului, adică  chiuvetă, duş şi toaletă.

Mai ieftin decât cu CFR

Un drum Timişoara – Bucureşti, la vagonul de dormit cu cabină de lux costă 216 lei, în preţ fiind incluse o cafea, o apă şi un sandwich. Un bilet pe aceeaşi rută, dar într-o cabină cu două paturi, chiuvetă proprie, dar duş şi toaletă la capătul holului costă 196 de lei, în preţ fiind incluse, de asemenea, o apă, o cafea şi un sandwich, potrivit jurnaliștilor de la Adevărul.

Prin comparaţie, un bilet Timişoara – Bucureşti cu trenul CFR, într-un vagon de dormit, fără posibilitatea de a face duş, şi cu toaleta şi chiveta la capătul holului costă 227 de lei. Un bilet la vagon, clasa a doua cu Transcarpatic costă 102 lei, în timp ce acelaşi bilet pentru un tren CFR costă 101 lei, menționează Adevărul.

Biletele se cumpără online sau chiar din tren

O garnitură standard e alcătuită dintr-un vagon de dormit, două vagoane cuşetă, un vagon de clasă compartimentat şi un vagon de clasă salon. Trenurile private pot fi suplimentate, în funcţie de biletele vândute.

Biletele pentru trenurile Astra Trans Carpatic se cumpăra online de pe site, înainte de călătorie cu minimum o zi şi cu şi maximum 30 de zile. De asemenea, tichetele pot fi procurate de la casa de bilete din Bucureşti Nord şi Arad sau de la personalul de tren, fără costuri suplimentare.

Studenţii au gratuitate la clasa a II-a, iar elevii şi pensionarii plătesc jumătate de preţ la clasa a II-a. Se oferă reduceri şi revoluţionarilor ori veteranilor de război.

Vagoanele sunt dotate cu mobilier modern, climatizare, internet, sisteme electronice de informare a călătorilor sau facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă, iar cei care îşi cumpără bilet la vagonul de dormit primesc un sandviş, o cafea şi apă minerală.

Cei care călătoresc la cuşetă au inclus o cafea şi o apă minerală. Vagonul de dormit este dotat cu cabine de duş în compartiment şi la capete. Vagoanele sunt omologate pentru a circula pe reţeaua internaţională RIC.

Astra Vagoane Călători este o companie acoperă toate domeniile necesare fabricării de material rulant.

În secţiile de producţie ale companiei se fabrică şi se testează vagoanele de cale ferată, precum şi carcasele, boghiurile şi o gamă largă de componente.

Compania arădeană poate realiza toate tipurile de vagoane de călători de 200 km/h pentru traficul internaţional UIC, metrouri, tramvaie, şi servicii de mentenanţă, reconstrucţie şi modernizare vagoane călători.

Tren-Transcarpatic-Astra

foto: Mix Studio

Facebook Comments