Suntem leneşii Europei!? 4,6 milioane de români sunt inactivi economic

lenesi
Sursa foto: Pixabay.com

Ultimele statistici ale Eurostat arată date îngrijorătoare despre activitatea economică a românilor și situează România pe un deloc onorabil loc 1 în ceea ce privește populația neimplicată în activități economice.

Concret, statisticile Eurostat pe primul trimestru al anului 2017 arată că 35,1% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani nu sunt nici angajaţi, dar nici şomeri, dar nici nu au alte activități.

Noţiunea de angajat nu se reduce în acest caz la cea de salariat al unei firme sau instituţii, ci îi cuprinde pe toţi cei care au lucrat cel puţin o oră pe săptămână pentru salariu, profit sau pentru propria familie (aşadar sunt incluşi aici liber profesioniştii, întreprinzătorii sau fermierii care vând cel puţin o parte din producţie), precizează Capital.ro.

Printre țările cu procentaj apropiat a populaţiei neimplicate în economie se numără şi Croaţia, Italia, Belgia, Grecia şi Bulgaria.

Citește și: Câți ani mai putem circula liber în Marea Britanie după Brexit

Țări precum Suedia, Danemarca, Germania, Estonia şi Marea Britanie au un procentaj al populației neimplicate în economie între 18% şi 23%, în timp ce în Polonia procentul este de 25,7%, în Spania de 26,2%, în Franţa – 29%, iar în Ungaria – 29,7%.

Astfel, statisticile Eurostat arată că 4,6 milioane de români sunt inactivi economic.

În Bulgaria, cifra e de 1,4 milioane, în Ungaria de1,9 milioane, iar în Polonia, Spania și Marea Britanie între 7-10 milioane. Franța și Germania câte 12 milioane personae inactive, iar Italia peste 13 milioane de persoane.

Citește și: Românul erou care a ținut piept teroriștilor la Londra rupe tăcerea! Este incredibil ce s-a întâmplat după atac!

Este foarte posibil ca locul I în acest top să fie cauzat de numărul mare de români care practică agricultura de subzistență, în cea mai mare parte nefiscalizată deci inexistentă în statistici, dar și de numărul mare de români plecați în străinătate care figurează ca rezidenți în România.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
19 + 12 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.