Preotul care a sacrificat 50.000 de euro strânşi pentru pictura bisericii ca să salveze orfani şi bătrâni

Sursa foto: Adevărul.ro

Există și preoți cu suflet mare! Parohul uneia dintre cele mai importante biserici din Botoşani, Vovidenia, a sacrificat 50.000 de euro strânşi pentru a reface pictura lăcaşului de cult pentru a construi un centru social dedicat orfanilor şi bătrânilor.

Preotul Partenie Apostoaie slujeşte la biserica Vovidenia din Botoşani, un lăcaş de cult vechi de 200 de ani. Este un personaj cunoscut pe plan local pentru implicarea sa în misiunea de caritate, relatează AdevăruL.RO.

Din anul 2011, întreţine copiii orfani cu fondurile Bisericii şi ale enoriaşilor şi are grijă de săracii buni la învăţătură din satele judeţului. A devenit şi mai cunoscut pentru o ispravă cu totul neobişnuită în sânul Bisericii Ortodoxe Române.

CITEȘTE ȘI: Preotul care a anulat toate taxele bisericești. „Acolo unde este taxă, nu mai este har

A sacrificat fondurile strânse pentru refacerea picturii bisericii folosindu-i pentru întemeierea unui centru destinat orfanilor şi bătrânilor abandonaţi. C

În 2013, preotul Partenie aduna în jur de 50.000 de euro pentru pictura bisericii, aflată într-o stare avansată de degradare. A sacrificat aspectul estetic al lăcaşului de cult în care slujeşte pentru a-şi ajuta enoriaşii aflaţi în nevoie. Până acum, a reuşit să ridice parterul şi o parte din etaj.

„Este un aşezământ multifuncţional pentru orfani şi bătrâni. Va fi structurat pe două etaje. Un etaj pentru bătrâni, altul pentru copii orfani sau pentru cei cu mare drag de învăţătură dar foarte săraci.

Aici vor avea cazare, masă, sală de conferinţe, cabinete medicale şi tot ceea ce este necesar pentru îngrijirea şi ajutorarea lor“, a precizat părintele Partenie.

Citește și: Un îndrăgit preot român s-a stins din viața în Italia, la doar 38 de ani! A lăsat în urmă două fetițe care au nevoie de ajutorul nostru!

Întregul complex ar urma să coste aproape 1 milion de euro, cu toate dotările. Fondurile vin exclusiv din donaţii.

Cât despre pictura la care a renunţat, preotul botoşănean spune că nu-i pare rău.

„Aşa a fost lucrarea lui Dumnezeu, nu am renunţat la nimic. Bineînţeles, proritar pentru lăcaşul de cult ar fi fost pictarea, zugrăvirea dar, aşa cum spune în Evanghelie, noi nu facem decât ceea ce suntem datori să facem“, adaugă Partenie Apostoaie.

Preotul spune că în 2-3 ani ar trebui să poată fi terminat acest centru multifuncţional amplasat chiar în curtea bisericii. Citeste mai mult pe AdevăruL.RO

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.