Medic nemulțumit de șpaga primită: Pentru 200 de lei nici nu aș fi urcat din cabinet până la sala de operații!

Un nou caz de luare de mită stârnește reactii virulente in randul internautilor, de aceasta data in atentia opiniei publice fiind un medic militar, nemultumit de spaga de „doar” 200 de lei pe care ar fi primit-o de la un pacient.

Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatului VRACIOIU RADU VIOREL, la data faptelor medic primar O.R.L. la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucuresti, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel. Medicul este acuzat de savarsirea infractiunilor de luare de mita (doua fapte), instigare la dare de mita, si in stare de libertate, a inculpatei GAVRILUT SIMONA sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita.

200 de lei spaga, prea putin!

In rechizitoriul intocmit, procurorii militari au retinut urmatoarea stare de fapt:

In data de 29 noiembrie 2018, inculpatul Vracioiu Radu Viorel, in calitatea mentionata mai sus, a primit de la o persoana (martor in cauza) suma de 500 lei, in legatura cu efectuarea unei interventii chirurgicale asupra unei paciente (sotia martorului), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Anterior, in data de 27 noiembrie 2018, inainte de efectuarea operatiei, medicul i-a reprosat pacientei faptul ca este prea mica suma de 200 lei pe care aceasta intentiona sa i-o inmaneze, spunandu-i ca pentru aceasta suma de bani nici nu ar fi urcat din cabinet pana la sala de operatii.

150 de lei si pentru anestezist

In aceeasi zi, inculpatul a determinat-o pe pacienta sa-i ofere si medicului anestezist suma de 150 lei, lucru pe care aceasta l-a si facut. A intrat in salon si deoarece nu-i ajungeau banii a imprumutat de la o colega de salon 100 lei, dupa care a remis intreaga suma ceruta medicului Vracioiu Radu Viorel pentru a fi inmanata mai departe destinatarului.

Nu s-a putut stabili daca cei 150 lei au ajuns intr-un final la medicul anestezist.

In data de 28 noiembrie 2018, in aceeasi calitate si pentru o interventie medicala asemanatoare, inculpatul Vracioiu Radu Viorel a primit de la inculpata Gavrilut Simona suma de 500 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunere de a fi inlocuita masura preventiva a controlului judiciar cu masura preventiva a arestului preventiv pe o perioada de 30 de zile.


Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.