Iată de ce coronavirusul s-a răspândit atât de rapid în Italia: Medicii au confundat simptomele bolnavilor

Angelo Borrelli, șeful Departamentului Protecției Civile din Italia, a explicat cauzele răspândirii coronavirusului într-un mod deosebit de rapid în nordul țării: dificultatea medicilor în recunoașterea simptomelor, care pot fi ușor confundate cu cele ale unei gripe de sezon și lipsa echipamentului de protecție atunci când au intrat în contact cu pacienții infectați, notează Corriere della Sera, citat de Rotalianul.com.

Inițial medicii nu au reușit să distingă în mod corect simptomele persoanelor infectate și au confundat infecția provocată de coronavirus cu simptomele unei viroze respiratorii des întâlnită în această perioadă.

Purtătorii de virus au avut astfel la dispoziție mai mult timp să transmită boala celor din jurul lor.

Pe lângă acest fapt, lucrătorii sanitari care au intrat în contact cu cei bolnavi, neștiind că aceștia din urmă sunt infectați cu coronavirus, nu aveau echipamentul de protecție necesar și în multe cazuri au fost primii care au luat boala. La spitalul din Codogno, unde a fost internat „pacientul 1”, bărbatul de 38 de ani care practic ar fi fost un focar de infecție pentru mai multe persoane, cel puțin 5 cadre sanitare, medici și asistente, s-au îmbolnăvit.

 

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
26 + 10 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.