Florin trebuia să se căsătorească sâmbătă, dar o cumplită boală i-a spulberat toate visele: „Nu putem decât să ne rugăm la miracole”

La 30 de ani, Florin Răcoare era un tânăr entuziasmant plin de viaţă şi curaj. Tânărul era angajat într-o multinaţională din Cluj-Napoca, iar de câţiva ani îşi găsise şi jumătatea. Chiar sâmbătă 15 iulie, trebuia să se căsătorească, dar totul s-a năruit acum două luni, la un control de rutină, când tânărul a fost depistat cu leucemie!? De atunci, Florin stă doar prin spitale, iar doctorii din România nu prea i-au dat speranţe. Șansa lui la viață poate veni de la o clinică de specialitate din Turcia, unde un transplant de celule stem îi poate reda o fărâmă de speranţă. Operaţia de transplant costă însă… 135.000 de dolari. 

Florin Răcoare este originar din Zalău însă după terminarea studiilor s-a angajat la Cluj-Napoca, iar actualmente face parte dintr-o multinaţională din oraşul de pe Someş, scrie Sportul Sălăjean.

Din 2013, Florin avea o frumoasă idilă cu Adina Călin – un inginer de profesie din Târgu Mureş, cu care voia să se şi căsătorească. Nunta era programată în sfârșitul de săptămână care tocmai a trecut, în 15 iulie, însă toate planurile s-au năruit după ce în aprilie a fost diagnosticat cu leucemie mieloidă acută.

Citește și: Ionuț Ursu, voluntarul de pe Ambulanță cu o poveste de viață care bate orice scenariu de film 

„Florin e cel mai sufletist om pe care îl cunosc, tot timpul să ajute pe ceilalţi, să le fie altora mai bine, chiar dacă lui nu îi este. E un băiat cu simţul umorului, inteligent, harnic şi grijuliu cu toată lumea. Nu pot decât să ne rugăm la miracole”, a declarat Adina, logodnica lui.

Cum au început problemele

La începutul acestui an, Florin a început să se simtă tot obosit şi devenise palid. Totul era pus pe faptul că el muncea mult. În 26 aprilie, când a efectuat un control de rutină, iar doctorii l-au trimis de urgenţă să facă şi investigaţii mai complexe. Tot în aceeaşi zi, a venit şi diagonsticul: leucemie mieloidă acută!?

Citește și: Doi tineri români, rezultate excepționale la bacalaureat în Italia. Performanțele care i-au uimit chiar și pe străini 

De atunci, tânărul inginer a stat numai prin spitale. Din păcate, tratamentele nu au funcţionat şi boala din corpul său este rezistentă şi agresivă, deoarece se află într-un stadiu foarte avansat.

În aceste condiţii, şansele de viaţă sunt din ce în ce mai mici şi Florin suferă mult într-un salon din Secţia de Hematologie a Spitalului de Oncologie Cluj-Napoca.

Speranţele vin de la o clinică din Turcia

Medicii din ţară nu prea i-au mai dat speranţe, însă speranțele ar putea veni de la clinică din Turica. Logodnica sa s-a zbătut şi a căutat soluţii în ţară şi străinătate. După ce a contactat clinici din Italia sau Germania, Adina a găsit o fărâmă de speranţă la un spital din Turcia, acolo unde doctorii au promis un transplant de celule stem ce i-ar putea readuce o viaţă normală.

Citește și: Un renumit medic neuroendocrinolog face afirmații șocante: Religia este o boală mintală 

Tratamentul este însă unul foarte costisitor: operaţia de transplant costă 135.000 dolari, iar fiecare şedinţă de chimioterapie undeva între 2.000 şi 6.000 de euro!

Ca să mai aibă o şansă la viaţă, Florin Răcoare are nevoie de un donator de măduvă osoasă şi o sumă mare de bani… Mama lui s-a oferit deja ca donator, iar acum se aşteaptă generozitatea oamenilor de pretudinteni. Orice leu contează!

Contul în care poţi să faci donaţii:

Cont de Lei:

Nume: RACOARE FLORIN-VALERIU

IBAN: RO51 BTRL RONC RT00 C969 7302

Banca: Banca Transilvania

Moneda: RON

Cont Euro:

Nume: RACOARE FLORIN-VALERIU

IBAN: RO63 BTRL EURC RT00 C969 7301

Banca: Banca Transilvania

Moneda: EUR

SWIFT: BTRLRO22

BIC: BTRL

Sursa: Sportul Sălăjean

Facebook Comments