Cine este cea mai bogată femeie din România, cu o avere de peste 420 de milioane de euro

veronica gusa dragan

Potrivit estimărilor Forbes din urmă cu câțiva ani, averea celei mai bogate femei din România atinge 420-450 milioane de euro.

Este vorba despre Veronica Gușă Drăgan (43 ani), singura fiică a generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei şi personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989, potrivit Business Magazin.

Aceasta a absolvit cursurile Facultăţii de Drept şi a început să lucreze la 22 de ani. Ea s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan, care avea la acea vreme 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România, cel care a înfiinţat grupul Butan Gas.

Deține Grupul Drăgan, care include ButanGas, Fundația Drăgan, tipografia Fed Print, Fundația General Ștefan Gușă, editura Nagard, Universitatea Europeană Drăgan, clinica medicală Veroniki Life și galeria de artă Veroniki Art, potrivit Wikipedia.

La un an de la decesul soțului, ea a decis să mute tot businessul de familie într-o nouă structură, denumită Veroniki Holding SpA.

Astfel, pe lângă Butan Gas (grup industrial cu activități în Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria și România și o cifră de afaceri a Butan Gas România estimată la circa 70 de milioane de euro), din grup face parte acum și Romconstruct Top, companie achiziționată pentru dezvoltarea unui parc eolian în Siliștea, Constanța.

veronica gusa dragan

O nouă afacere în 2017

Veroniki Holding, cu investiţii de peste 400 de milioane de euro în ultimii zece ani în Europa, intră pe piaţa de ambalaje din materiale reciclabile din România şi deschide o fabrică în comuna Conteşti, Dâmboviţa, potrivit Mediafax.

Investiţia, în valoare de peste 10 de milioane de euro, extinde domeniul de activitate al grupului, prin producţia de ambalaje tip r-PET pentru industria alimentară din România.

 Noua fabrică, cu laborator propriu, are tehnologii de ultimă generaţie, certificate EFSA (European Food Safety Authority) de către Institutul Fraunhofer (Germania), cu standardele de management ale calităţii implementate (BRC IoP V, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001), pentru a îndeplini toate condiţiile de siguranţă alimentară, producţia de caserole şi folie PET fiind estimată la 8.500 tone anual şi desfaşurată pe o suprafaţă de 5.200 mp, arată un comunicat al companiei.
„Începând cu data de 8 septembrie 2017, vom produce în fabrica de la Conteşti, prin procesul de termoformare, caserole destinate ambalării diferitelor tipuri de carne şi produse din carne, precum şi diverse caserole cu capac destinate ambalării produselor vrac din cadrul marilor reţele de magazine alimentare. Tehnologia inovativă, desfăşurată în conformitate cu standardele europene, va permite ca ambalajele noastre să fie personalizate şi pentru tipuri de produse speciale”, a declarat Adrian Niţică, director general Veroniki EcoGroup.
Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
22 + 10 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.