Camera Deputaților a mărit de patru ori alocația bugetară pentru Schitul Prodromu

Parlamentul a mărit prin lege alocația anuală pe care o primește schitul românesc de la Muntele Athos. Dacă până acum schitul Prodromu avea alocată suma de 250.000 de euro pe an de la bugetul de stat, de acum înainte va primi aproape un milion de euro pe an.

”Am aprobat azi în Camera Deputaților majorarea sprijinului financiar pe care statul român îl acordă anual pentru schitul „Prodromu” de la Muntele Athos, operă arhitectonică cu valoare istorică, recunoscută în plan internaţional şi vizitată anual de turişti din întreaga lume. Astfel, sprijinul financiar se majorează de la 250.000 de euro la 960.000 de euro anual, sumă alocată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Având în vedere istoria acestui loc şi importanţa acestuia pentru poporul român, este necesar ca statul român să acorde un sprijin financiar permanent pentru restaurarea, conservarea şi întreţinerea complexului de clădiri şi a operelor teologice, culturale, istorice şi artistice ce compun Schitul „Prodromu”, dar şi pentru dezvoltarea relaţiei spiritual-culturale şi sociale a pelerinilor cu acesta.

M-am numărat printre inițiatorii proiectului de lege, alături de reprezentanţi ai tuturor grupurilor parlamentare. Ieri am solicitat în plenul Camerei Deputaților ca acest proiect de lege să fie dezbătut cu prioritate, iar azi am avut votul final. De altfel, liderul PRO România, Victor Ponta, a fost cel care a explicat azi în plen importanța luării acestei măsuri”, a declarat deputatul Octavian Petric.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
13 + 24 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.