Senatorul Gabriel Leș face apel la autoritățile locale să pună la dispoziția personalului medical spații de cazare adecvate

Începând cu 31 martie au intrat în vigoare prevederile ordonanței ce stipulează obligativitatea autorităților publice locale de a pune la dispoziția personalului medical spații de cazare adecvate, astfel încât între gărzi/ture aceștia să nu fie nevoiți să meargă acasă la familii expunandu-i la infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).
”Am primit numeroase apeluri de la medici din Satu Mare care mi-au relatat extrem de îngrijorați că nu a fost dispusă nicio măsură în acest sens.

Fac apel către cei responsabili să dispună urgent măsurile necesare. Nici măcar nu este o chestiune de resurse financiare, ci de spirit organizatoric.

Le cerem medicilor să lupte în prima linie a bătăliei cu noul tip de coronavirus, expunându-se astfel la riscuri enorme. Însă, nu le putem cere să-și expună și familiile.

Dacă nu se va acționa rapid, vom ajunge la blocaj. Starea de sănătate fizică și psihică a medicilor este esențială. Nu putem risca să-i transformăm în vectori de contagiune. Nu ducem o bătălie oarecare, ci una care face diferența între viață și moarte”, a declarant senatorul PSD Gabriel Leș.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
10 + 2 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.