Ministrul Ioana Bran face descentralizare în Ministerul Tineretului și Sportului. Administrațiile locale vor prelua o bună parte din bazele materiale

Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare, implementează descentralizarea activității sportive, astfel încât o bună parte a bazei materiale, a personalului, dar și a responsabilităților de management să revină administrațiilor publice locale și județene pe teritoriile cărora se află aceste obiective.

În cadrul acestui proces, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului a avut loc marți o întâlnire între conducerea MTS și reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, precum și ai Asociațiilor Comunelor, Orașelor, Municipiilor și Județelor din România, pe tema proiectului legii privind transferul de competențe de la nivel central la nivel local în domeniul tineretului și sportului. Această consultare cu structurile asociative este faza obligatorie și premergătoare procedurii de avizare interministerială a proiectului de lege.

Proiectul reglementează cadrul legal privind transferul ansamblului de atribuţii şi competenţe ale Ministerului Tineretului şi Sportului către consiliile judeţene, consilii locale, concomitent cu asigurarea resurselor umane, materiale şi financiare necesare exercitării acestora.
Astfel, potrivit proiectului de lege, atât sediul actualei Direcții Județene de Sport, cu tot cu personal, cât și taberele de agrement administrate de aceasta, vor intra în subordinea Consiliului Județean Satu Mare, în timp ce Clubul Sportiv Satu Mare, cu toate secțiile sale, între care se numără legendara secție de scrimă sau cea de lupte, vor fi administrate de Primăria Satu Mare.

Între timp, ministrul Ioana Bran a inițiat procedurile pentru trecerea în regim ”de urgență” a Hotelului Sport în administrarea Primăriei Satu Mare.
Așa cum au apreciat participanții la întâlnirea de marți, MTS este printre instituțiile centrale care au progresat mult în procesul de descentralizare și stadiul la care s-a ajuns este unul foarte avansat, în comparație cu alte ministere.

Prezentă la discuții, Ioana Bran a ascultat toate propunerile și observațiile făcute de reprezentanții instituțiilor din teritoriu.
„Mă bucur că și astăzi am avut o ședință fructuoasă, facem pași importanți și rapizi. Procesul de descentralizare este una dintre prioritățile programului nostru de guvernare și toți cei implicați fac eforturi pentru ca acesta să ajungă cât mai repede la o formă optimă, pentru a fi trimis către Legislativ” – a afirmat deputatul sătmărean.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.