ING România, profit în creştere cu 19% în primul semestru al acestui an

sursa foto: reporteris

ING Bank România a obţinut, în primul semestru, un profit brut de 441 milioane de lei, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, şi venituri totale de 1,1 miliarde de lei, în urcare cu 6%, a anunţat luni banca.

Banca avea în primul semestru depozite atrase în valoare de 46,1 miliarde de lei (+13%), iar portofoliul de credite se situa la 30,4 miliarde de lei (+9%). Costurile cu provizioane au fost de 134 milioane de lei (-33%).

„Am început anul într-o notă pozitivă, care a marcat tot parcursul primului semestru. Observăm o încredere sporită a tuturor categoriilor de clienţi în revenirea economică, mulţi dintre aceştia reluându-şi planurile amânate din cauza pandemiei. În acest context pozitiv, portofoliul nostru de credite acordate precum şi cifra de afaceri au crescut, în vreme ce costurile cu provizioanele au scăzut semnificativ, ceea ce a condus la creşterea profitului cu aproape 20 de procente. De remarcat interesul susţinut al clienţilor pentru programul IMM Invest, valoarea creditelor aprobate în acest an ajungând în doar două luni şi jumătate la nivelul întregului an 2020”, a subliniat Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

Potrivit băncii, plăţile contactless continuă să crească susţinut, un trend accelerat de contextul pandemiei COVID-19.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
20 + 21 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.