Deputatul Octavian Petric a reprezentat România la Uniunea Interparlamentară de la Geneva

Deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric, a participat la cea de-a 139-a Adunare a Uniunii Interparlamentare (UIP) şi reuniunile asociate, care au avut loc la Geneva, în perioada de 13-18 octombrie 2018. La sesiunea de toamnă a UIP au participat delegații parlamentare din peste 140 de țări, alături de reprezentanți ai unor adunări parlamentare internaționale, ai programelor și agențiilor din sistemul Națiunilor Unite, ai altor organizații internaționale.

Programul a inclus dezbateri în plenul Adunării, reuniuni ale organelor directoare și specializate, întâlniri ale grupurilor geopolitice, paneluri tematice s.a. Tema generală de dezbatere a acestei Adunări s-a intitulat „Rolul esențial al parlamentelor în promovarea păcii și dezvoltării într-o eră a inovațiilor și schimbărilor tehnologice”.

”În cadrul Adunării am adoptat două rezoluții privind consolidarea cooperării interparlamentare în perspectiva adoptării Compactului global pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată și, respectiv, schimbarile climatice, (punct de urgență), un document final care sintetizează concluziile dezbaterii generale din plenul Adunării, cu tema Rolul esențial al parlamentelor în promovarea păcii și dezvoltării într-o eră a inovațiilor și a schimbărilor tehnologice, dar și o declaratie care marchează împlinirea a 70 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului”, a precizat deputatul Octavian Petric.

Pe lângă lucrările în plenul Adunării UIP, deputatul Octavian Petric a participat la lucrările Comisiei pentru Națiunile Unite, unde a fost dezbătut subiectul înființării unei structuri interguvernamentale la nivelul ONU care să ajute la soluționarea problemelor privind evaziunea fiscală la nivelul corporațiilor.

De asemenea, s-a discutat despre relația de cooperare dintre parlamentele naționale și Organizația Mondială a Sănătății în ceea ce privește sănătatea la nivel mondial, aceasta reprezentând un aspect cheie pentru dezvoltarea durabilă.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.