78 de percheziţii pentru combaterea faptelor ilegale din mai multe domenii

Efectivele Inspectoratului General al Poliției Române organizează, astăzi, 22 martie a.c., 15 acțiuni operative în cadrul cărora efectuează 78 de percheziții pentru combaterea faptelor ilegale din mai multe domenii: combaterea criminalității organizate, investigații criminale, investigarea criminalității economice și regimul armelor, explozibili și substanțe periculoase.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, sub coordonarea DIICOT, efectuează percheziții domiciliare în trei cauze, în care s-a reținut că, în perioada 2022 – martie 2023, mai multe persoane ar fi comercializat droguri de risc și de mare risc către consumatori, inclusiv elevi, din municipiul Bacău și localitățile învecinate.

Peste 20 de persoane urmează să fie conduse, pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău.

La rândul lor, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, sub coordonarea DIICOT, efectuează percheziții domiciliare, în municipiul Timișoara, într-un dosar în care s-a reținut că, în perioada mai 2021 – noiembrie 2022, mai multe persoane ar fi comercializat, în mod repetat, cannabis, amfetamină, MDMA, 2 CMC și 3 CMC.

Tot în această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în executare 12 mandate de percheziție domiciliară, în județul Prahova, la persoane bănuite că ar fi solicitat și obținut 11 împrumuturi de la un C.A.R., folosind înscrisuri care conțineau date nereale privind condițiile necesare obținerii împrumuturilor și adeverințe de salariat falsificate.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 132.000 de lei.

În ultimele 24 de ore, angajații MAI au intervenit la 3.967 de evenimente, 2.445 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.522 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 829 de posibile infracțiuni, 23% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 70 de persoane.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 169 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 149 de fapte penale.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 16 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, polițiștii au reținut 558 de permise de conducere (dintre care 46 pentru consum de alcool și 11 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 323 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.731 de abateri de natură contravențională, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei.

În același interval de timp, pompierii au desfășurat 196 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 28 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 839 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 525.600 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.226) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 91 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 10 persoane.

Totodată, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 22 de misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 18 persoane.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.402 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 124.323 de  permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 281 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 50.6%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.269 de mijloace de transport și 64.271 de persoane, dintre care 7.022 de cetățeni ucraineni.

Facebook Comments