Deputatul Octavian Petric: Concluziile Comisiei parlamentare de anchetă privind activitatea ANRE vor fi prezentate săptămâna viitoare

  octavian petric

  Deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric, membru al Comisiei parlamentare a Camerei Deputaților și Senatului privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, a declarat că săptămâna viitoare vor fi date publicității primele concluzii ale Comisiei.

  Comisia de anchetă condusă de deputatul Iulian Iancu a realizat un raport de 7.000 de pagini, din care sunt în jur de 70 de pagini de concluzii și propuneri.

  ”În ultimele luni au fost audiați distribuitorii de energie, furnizori, foști ministri, reprezentanți ai Consiliul Concurenței și ai ANRE, iar concluziile vor fi prezentate săptămâna viitoare. Au fost ridicate semne de întrebare asupra faptului că prețurile mari de pe bursă au fost recunoscute în tarifele finale la consumatori, cu permisiunea ANRE.

  Pe lângă neregulile pe care le-am depistat în Comisie – din care unele grave – vom face și un set de propuneri care sperăm să genereze efecte pozitive în întregul sector energetic dar și pentru cetățeni”, a declarat deputatul Octavian Petric, care este și vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților.

  Scopul Comisiei de anchetă e aflarea adevărului în privinta unor presupuse manipulari ale prețurilor energiei și gazelor pe bursă, în sensul creșterii lor, în lunile de iarnă și de vară.

  Constatările, concluziile și propunerile Comisiei parlamentare de anchetă vor face obiectul unui raport final, care va fi depus la Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului în termen de 60 de zile (prelungit cu alte 30 de zile la cererea președintelui Comisiei, Iulian Iancu – n.r.) de la data constituirii Comisiei parlamentare de anchetă.

  După primirea raportului, Birourile permanente reunite îl vor pune la dispoziția grupurilor parlamentare și îl vor înscrie pe ordinea de zi, pentru a fi supus dezbaterii plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

  Loading...
  Facebook Comments

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.