Grupul de Actiune Locala Tara Oasului a organizat un Turnir Gastronomic, in cadrul Complexului Turistic Valea Mariei, judetul Satu Mare, eveniment cu seminar, workshop-uri si degustare de preparate culinare din 5 regiuni ale tarii avand ca ambasadori, reprezentantii din GAL Dealurile Tarnavelor, GAL Oamenii Deltei, GAL Plaiurile Bistritei, GAL Sucevita-Putna si GAL Tara Oasului.
Vineri, 09.09.2022, de la ora 10;00, in sala de conferinte a Complexului Valea Mariei a avut loc seminarul ’’Rute gastronomice locale in teritoriile GAL Dealurile Tarnavelor, GAL Suceita -Putna, GAL Plaiurile Bistritei, GAL Tara Oasului si GAL Oamenii Deltei” – Gastronomia – motorul dezvoltarii economiei locale.
Sambata, 10.09.2022 a avut loc workshop, iar de la ora 13;00, au fost degustari de preparate culinare din GAL-urile partenere si un scurt program artistic. La acest eveniment au participat oameni interesati atat de gastronomia locala cat si de gastronomia din celelalte 4 regiuni ale tarii, care au avut reprezentanti din GAL Dealurile Tarnavelor, GAL Oamenii Deltei, GAL Plaiurile Bistritei, GAL Sucevita-Putna.
Evenimentul a fost un real succes punand in valoare gastronomia din cele 5 regiuni ale
Romaniei.
Proiectul LEADER GastroTOUR este implementat in parteneriat cu GAL Dealurile
Tarnavelor, GAL Oamenii Deltei, GAL Plaiurile Bistritei, GAL Sucevita-Putna si GAL Tara Oasului, in perioada 22 martie 2021 – 22 decembrie 2022 cu finantare PNDR 2014-2020, Masura -LEADER, Submasura 19.3, componenta b – implementarea activitatilor de cooperare ale GALurilor selectate.
Mai multe informatii despre proiect le gasiti pe site-ul www.gastrotour.ro
Manager proiect,
Mateas Camelia Gabriela