Comunicat de presă: „Închiderea Centrului de plasament al copilului Floare de colț, Halmeu si dezvoltarea de alternative familiale de îngrijire”

Beneficiarul DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI A JUD. SATU MARE cu sediul social in Municipiul Satu Mare, Str. Corvinilor nr. 18, judetul Satu Mare, cod postal 440080,, România, derulează proiectul “Închiderea Centrului de plasament al copilului Floare de colț, Halmeu si dezvoltarea de alternative familiale de îngrijire „, cod SMIS 130557, aferent Contractului de finanțare Nr. 5263 / 31.03.2020, finantat prin : REGIO-Programului Operational Regional 2014-2020 (POR 2014-2020), ), Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale, Obiectivul Specific 8.3 – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, în baza Contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și Organismul Intermediar Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Valoarea totală a proiectului este de 5.811.625,94 lei. Asistenţa financiară nerambursabilă este de 4.569.224,53 lei, din care 3.263.731,81 lei contribuţie FEDR şi 1.305.492,72 lei contribuţie naţională.

Locul de implementare al proiectului: Regiunea de dezvoltare NORD-VEST, Județul Satu Mare, Localitatea de implementare proiect  Halmeu, Str. Eliberării, nr. 87 și Oraș Tășnad, Str. Nicolae Bălcescu, Nr.38.

Data de început a proiectului : 23.05.2019

Data de finalizare a proiectului : 30.11.2021

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea condițiilor de trai pentru beneficiarii din Centrul de plasament al copilului „Floare de colț” Halmeu prin indentificarea celor mai bune alternative de tip familial.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Închiderea Centrului de plasament al copilului Floare de colț-Halmeu, extinderea si diversificarea serviciilor sociale prestate cu 2 servicii sociale codul 8790 CR-C-I ( case de tip familial) pentru fiecare casa de tip familial si codul 8891-CZ-C-II (Centru de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de parinți), ocuparea a 12 locuri de munca vacante.
  1. Construirea, funcționarea si dotarea a 3 case de tip familial pentru un numar de 36 de copii/tineri în localitațile Halmeu și Tășnad.
  2. Reabilitarea/modernizarea si dotarea unui Centru de Zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de parinți, în localitatea Halmeu.

Rezultate aşteptate:

  1. 1 centru de plasament inchis, 2 servicii sociale nou infiintate, 12 locuri de munca ocupate.
  2. 2 case de tip familial construite, dotate si date in functiune in localitatea Halmeu, 1 casa de tip familial construita, dotata si data in functiune in localitate Tășnad, 1 centru de zi transformat, modernizat, dotat și dat in functiune in orasul Halmeu.
  1. 36 de copii/tineri dezinstitutionalizati, beneficiari de serviciu social de tip familial si 20 de copii/tineri dezinstitutionalizati sau din comunitate, beneficiari ai serviciului social de centru de zi

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
13 + 16 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.