Adevărul despre „Puiul Fericit!” decolorat. Informațiile pe care trebuie să le afle toți cei care au consumat cel puțin o dată carne de pui crescut în fermă

Reacție categorică a  producătorului MQ Agricola după ce o femeie a susținut, într-o postare devenită virală pe Facebook, că ”puiul fericit” comercializat de această companie s-a decolorat după ce a fost ținut 2 ore în saramură.

Dau 40 de lei pe pui cu gândul că mânănc sănătos

”Mă mănâncă degetele de nervi, nu pot să nu scriu. Azi am râs isteric. De ce? Pentru că unii umbla cu cioară vopsită sau… puiul vopsit, cum vreţi să spuneţi. Şi încă pe bani buni, pe banii proştilor ca mine. Eu împăcată că mănânc sănătos, mă duc şi cumpăr Puiul Fericit. Dau 40 lei pe el cu gândul că na, scrie că e crescut natural şi că:” are chiar culoarea puiului de altădată, crescut ca la curte”.

Pui în pete ca dalmațianul

De dimineaţă pun o pulpă la saramură pentru 2 ore (o cană cu apă şi 2 linguriţe de sare, nimic altceva). Când să-l scot ca să-l gătesc, surprizăăă! Puiul s-a decolorat. Nu mai este “galben ca cel de curte” ci în pete ca dalmaţianul. Ei şi mă întreb cum li se permite acestor impostori să mintă cu atâta nonşalanță ” a scris femeia pe Facebook. Mesajul ei a devenit viral, cu peste 40.000 de share-uri în 24 de ore.

La scurt timp a venit și un răspuns la această reclamație chiar de la directorul producătorului MQ Agricola, care este de profesie medic veterinar.

Iată mai jos pozitia MQ Agricola, cu precizarea că intertilurile ne apartin:

Puiul e galben de la porumb!

”Culoarea galbenă a acestui pui (rasa Hubbard, cu creştere lentă), crescut în medie 60 de zile, vine din hrana 100% vegetală (din care 70% porumb şi grâu, soia, şrot de floarea soarelui, gluten de porumb, faină de gălbenele, minerale).

Putem observa această culoare gălbuie, în comparaţie cu puiul aşa-numit industrial, la nivelul epidermei (stratului exterior al pielii), sub piele, sub formă de grăsime (distribuită anatomic în proporţii diferite, de exemplu mai multă şi mai galbenă pe interiorul pulpei, decât pe exteriorul acesteia) şi chiar în ţesutul muscular (în carne).

Condițiile în care epiderma suferă transformări

Oricine a consumat acest pui în ultimii ani s-a putut convinge de calitatea intrinsecă a cărnii. Epidermă, stratul superficial de la suprafaţa tegumentului, în contact cu mediu acid, mediu salin sau chiar cu apă peste o anumită temperatură (la opărire de exemplu), suferă transformări.

„Se întâmplă la orice tip de carne”

Acest fenomen se poate observa într-o mai mare sau mai mică măsură la orice tip de carne. Vă asigurăm că această culoare a puiului este rezultatul exclusiv al hrănirii naturale şi că nu utilizăm nicio substanţă artificială în hrana puilor.” a transmis clientei Marinel Iacob, director MQ Agricola, medic veterinar.

Ce părere aveti despre aceste explicatii? Putem avea incredere în produsele din carne provenită de la animale crescute industrial? Scrie-ne opinia ta mai jos, la Comentarii. 

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.