Te lasă fără cuvinte! Un câine nu se poate opri din plâns, după ce își dă seama că a fost abandonat – VIDEO

caine care plange
Captură video

Dacă cineva se mai îndoia că animalele nu au sentimente, ei, bine, iată dovada în aceste imagini care te vor face să plângi.

Un câine abandonat la un adăpost pentru animale nu se poate opri din plâns. Imaginile te lasă pur şi simplu fără cuvinte!

Si animalele sunt capabile să simtă emoții

Iubitorii de animale se contrazic frecvent cu privire la nivelul de inteligență al animalelor de companie, însă o echipă de specialiști din Japonia a anunțat că a reușit să demonstreze, prin intermediul unor teste de memorie, faptul că pisicile sunt la fel de deștepte ca și câinii.

Spre exemplu, cercetătorii britanici de la Universitatea Oxford susțin că, spre deosebire de pisici, câinii au fost nevoiţi să îşi dezvolte creierul pentru că au un stil de viaţă caracterizat printr-un nivel mai ridicat de socializare. Ei spun că mamiferele al căror stil de viaţă este caracterizat printr-un nivel ridicat de socializare au nevoie de o capacitate cerebrală mai mare, comparativ cu mamiferele solitare.

România, eterna problemă a câinilor abandonați

Mult mediatizata chestiune a câinilor vagabonzi a reprezentat o mare problemă şi în trecut, autorităţile locale din România fiind, în general, depăşite de situaţie sau aplicând metode barbare.

Bucuresti, Constanta si Galati sunt orasele cu cel mai mare numar din caini fara stapan din toata tara. In jur de 100.000 de maidanezi traiesc pe strazile celor trei orase, iar mii de persoane au fost muscate de caini numai anul acesta, scrie hotnews.ro. La polul opus se situeaza Targu Mures, Vaslui si Zalau, potrivit presei locale.

Pe strazile Capitalei sunt 64.704 de caini fara stapan si mai putin de o treime dintre ei sunt sterilizati, a declarat Razvan Bancescu, coordonator la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), citat de Agerpres. In ceea ce priveste numarul persoanelor muscate de maidanezi, 9.760 de persoane s-au prezentat la Centrul National Antirabic al Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals” in perioada 1 ianuarie – 31 august.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
27 + 11 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.