Reacția lui Victor Ponta după revocarea șefei DNA: Lupta anticorupţie se încheie în mod dezamăgitor şi jenant

victor ponta
Foto: observator.tv

Deputatul Victor Ponta a declarat că Traian Băsescu, Laura Codruţa Kovesi şi Liviu Dragnea au „dezechilibrat şi dărâmat ţara”, precizând că doi au plecat, iar sfârşitul liderului PSD „este inevitabil”.  El a mai precizat că epoca ‘luptei anticorupţie’, pornită de Traian Băsescu, „se încheie în mod dezamăgitor şi jenant”.

Iată mai jos postarea lui Victor Ponta, cu precizarea că intertitlurile ne apatin:

„Am spus mereu că România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate pentru a avea succes în efortul său de dezvoltare – Băsescu, Kovesi, Dragnea au fost cei care au dezechilibrat şi dărâmat ţara; doi au plecat, ultimul mai are puţin, dar sfârşitul lui este inevitabil/ Pro România trebuie să construiască viitorul proiect politic pentru România”, a scris Ponta, luni, pe Facebook.

CITESTE SI: Dezvăluiri de ultimă oră: ADEVARATUL MOTIV pentru care Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Codruța Kovesi din funcția de șefă a DNA 

Atac la Kovesi

El a precizat că toate deciziile CCR trebuie aplicate, iar preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să o revoce pe Kovesi imediat ce decizia a fost dată.

„Profesional – Kovesi a solicitat şi patronat în mod direct încălcări grave ale legii şi abuzuri din partea subordonaţilor săi (Negulescu, Onea, Uncheşelu, Papici, Eva şi alţii)/nu şi-a asumat responsabilitatea pentru achitările dispuse de judecători/orice şef de instituţie publică aflat într-o situaţie asemănătoare trebuia demis imediat. Instituţional – Kovesi a implicat în mod direct şi a folosit DNA în bătăliile politice/ a înlăturat din DNA toţi procurorii care nu executau ordinele sale abuzive şi a adus procurori obedienţi, dar analfabeţi juridic/ faptul că a refuzat să demisioneze a afectat grav prestigiul şi activitatea instituţiei”, a spus Ponta.

Klaus Iohannis nu are o strategie politică

CITESTE SI: Dezvăluiri de ultimă oră: ADEVARATUL MOTIV pentru care Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Codruța Kovesi din funcția de șefă a DNA. 

Totodată, Victor Ponta susține că președintele Klaus Iohannis „şi-a dezamăgit (încă o dată) susţinătorii şi a arătat din nou că nu are o strategie politică”, iar preşedintele PNL, Ludovic Orban, „s-a discreditat încă o dată şi a arătat ca un lider politic complet abulic şi incapabil de viziune şi strategie”.

Lupta anticorupție se incheie jenant

Pe de altă parte, Victor Ponta susține că Dragnea „a pierdut foarte mult” prin revocarea lui Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

„Dragnea – a pierdut foarte mult prin această acţiune (el şi Kovesi se susţineau reciproc prin pretinsa luptă dintre ei): nu mai are motiv să îl suspende pe Iohannis, nu mai are nicio persoană aflată la Putere pe care să o folosească în ridicola lui luptă cu aşa-zisul ‘Stat Paralel’, rămâne condamnat de două ori de judecătorii ICCJ (nu de Kovesi) şi pierde practic singurul motiv pentru care obţinea sprijinul ‘baronilor’ din politică, afaceri şi media/ rămâne cu ura absolută şi ireconciliabilă a tuturor celor care cred că este un corupt care se luptă cu Justiţia ca să îşi scape pielea”, a arătat Ponta.

De asemenea, Victor Ponta a mai scris că epoca ‘luptei anticorupţie’, pornită de Traian Băsescu, „se încheie în mod dezamăgitor şi jenant”.

CITESTE SI: Dezvăluiri de ultimă oră: ADEVARATUL MOTIV pentru care Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Codruța Kovesi din funcția de șefă a DNA. 

„Oprirea abuzurilor şi respectarea drepturilor fundamentale reprezintă un mare câştig – acum însă Dragnea & Co vor să arunce ţara înapoi în anii corupţiei instituţionalizate comisă fără nicio teamă de răspundere juridică! Aşa că va fi mult de luptat şi muncit pentru a reechilibra societatea”, a mai scris Ponta pe pagina lui de Facebook.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.