Parlamentarii PRO România vor vota împotriva Legii de aprobare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.40/2019

Biroul Executiv PRO România a decis luni, 2 decembrie, că parlamentarii partidului vor vota împotriva Legii de aprobare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.40/2019.

Principala prevedere contestată de reprezentanții PRO România face referire la modalitatea de alegere a președintelui Consiliului județean.

“Noi dorim ca președintele Consiliului județean să fie ales de consilieri. Altfel, rămânem în aceeași paradigmă a baroniadei, înlocuind doar oamenii PSD cu cei al PNL-ului. Mai mult, formula adoptată prin OUG 40/2019 crește riscul neconsolidării unor majorități, lucru care ar duce la blocaje semnificative în activitatea instituției în relația cu cetățenii”, a declarat deputatul PRO România, Octavian Petric.

Totodată,, PRO România susține și solicită Guvernului să ia toate măsurile pentru organizarea alegerilor pentru primari în două tururi. Această modificare favorizează o mai mare implicare a alegătorilor în competițiile electorale și stimulează candidații și partidele să vină cu oferte electorale relevante pentru comunitățile locale.

Citește și: Mai mulţi români care veneau din Italia ar fi minţit la frontieră că vin din Germania

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
22 + 8 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.