Drama tinerei care şi-a văzut soţul salvator înghiţit de valuri în Mangalia: „Fugea în urma salvamarilor transfigurată de durere şi de spaimă“

Adrian si Alina Ciureanu
Sursa foto: Facebook/ Adrian Ciureanu

Modul în care Adrian Ciureanu, 30 de ani, și-a găsit sfârșitul înghițit de valurile mării după ce a salvat o româncă și pe fiica ei de 9 ani, care au dispărut imediat ce au ajuns la mal, au impresionat până la lacrimi o țară întreagă.

Turiștii care au fost martorii tragediei de pe plaja Laguna din Mangalia sunt cutremurați. Aceștia au relatat pe rețelele de socializare cum s-a întâmplat tragedia, notează Adevărul.ro.

Adrian Ciureanu a intrat în apă ca să salveze femeia şi pe fetiţa ei de 9 ani luate de valurile puternice şi trase spre larg. Cele două erau deja acoperite de apă, iar tânărul şi-a lăsat soţia şi copilul pe plajă fugind în mare să le ajute pe cele două.

„De două zile este arborat steagul roşu, salvamarii umblă că nebunii, fluieră, dau din mâini… dar idioţii sunt în apă. Şi ieri, şi azi sunt pe aceeaşi plajă Laguna în Mangalia, unde s-a întâmplat incidentul şi am văzut inconştienţa «părinţilor», nici nu ştiu dacă se pot numi aşa! Păcat că nu există amenzi pentru nerespectarea culorii steagului şi trebuie să moară tineri pentru inconştientă unora.

Din câte relatau azi şi ieri pe plajă vecinii de şezlong ai celor implicaţi în incident, au spus că femeia era în apa cu un copil (fetiţă) de 9 ani şi copilul zbieră din valuri «Mami, mami, hai să ieşim că mi-e frică!», dar ea nu voia nicicum să iasă. La un moment dat a venit un val mai mare şi i-a tras sub el… în larg. De pe plajă, cel decedat şi încă un băiat, văzând toată faza şi auzind ţipetele din apă, au sărit după ele (la impuls, că na, să ajuţi omul în nevoie). Femeia şi copilul au fost împinse de cei doi spre ţărm…şi au reuşit să iasă, dar au venit alte valuri care i-au aruncat pe cei doi mai spre larg. În acel moment am văzut şi eu că erau doi, departe, înotau, dar nu înaintau deloc, din cauza curenţilor puternici care te trag sub val.

Cine cunoaşte Mangalia ştie că postul salvamar este la începutul plajei, în zona hotelului Laguna, incidentul întâmplându-se pe la mijlocul plajei, undeva între hotelul Belvedere şi Solymar, deci până a ajuns salvamarul, a durat ceva, că nu putea zbura”, a relatat pe Facebook Adelina-Ramona Monda, o turistă din Arad, potrivit Adevărul.ro.mai precizează sursa citată.

Citește și: A salvat două suflete, dar a fost răpus de valurile înalte! Victima salvată s-a făcut nevăzută odată ajunsă la mal

Aceasta își amintește că soția lui Adrian striga de pe margine.

”Soţia decedatului zbiera de pe margine şi nu pot uita scena când o doamnă cu un colac de apă imens făcea din mâini pe sus spre salvamar să se grăbească, dar el săracul pe caiac înainta anevoios. Ajuns aproape lângă ei, a aruncat banana care a fost prinsă de un băiat din valuri, care a reuşit să înainteze, zic eu că a fost mai în faţă de zona curenţilor şi a reuşit să iasă. Salvamarul a ajuns la al doilea băiat, i-a aruncat banana, el o prinsese, dar a venit un val care a aruncat caiacul până la mal, iar cel din apă dispăruse. Turiştii relatau azi că a apucat să îi spună salvamarului că se simte rău şi că nu se mai poate ţine (probabil infarct, probabil panică…), după care dispăruse! În concluzie, AMENZI de la 1.000 lei în sus, dar trebuie făcută lege pentru asta şi parlamentării nu au timp, sunt în vacanţă!“, a mai scris Adelina-Ramona Monda din Arad, citată de Adevărul.ro.

O altă turistă, Ana Maria Nichita, povestește cum soția lui Adrian ”fugea transfigurată de durere şi spaimă în urma oamenilor cu plută şi fluier şi îi ruga din toate puterile să intervină”.

„Eram pe plajă în momentul tragediei… Am văzut multă lume strânsă la 100 de metri de locul în care mă aflăm şi apoi, la nici 5 minute, salvamarii au început să scoată toţi oamenii din apa. Înţelesesem că se întâmplase ceva cumplit. O doamnă (acum realizez că e soţia victimei) fugea transfigurată de durere şi spaimă în urma oamenilor cu plută şi fluier şi îi ruga din toate puterile să intervină. I-am simţit durerea. Cel mai rău era că nu puteam face nimic… Ce să îi spui? Cum să o ajuţi? Ce cuvinte sau gesturi pot aduce consolare într-o asemenea situaţie? Mi se rupea sufletul… Am mustrat în gând marea şi am murmurat o rugăciune cu ochii spre infinitul albastru… Condoleanţe familiei îndoliate! Drum lin către stele, erou al valurilor!“, mărturiseşte Alina Maria Nichita, potrivit Adevărul.ro.

De asemenea, Adelina-Ramona Monda, afirmă că tânăra soție alerga săraca disperată săerând că soțul său va ieși la mal.

„Acelaşi lucru l-am văzut şi eu! Alerga săraca disperată după ce tocmai ajunsese smurdul, că văzuse în zona plajei Corsa ceva negru în apă. Făcea semne disperate celui de pe ski-jet să caute şi în acea zonă… avea speranţe, deşi trecuseră mai mult de 30 minute de la eveniment! În decurs de 2 ore, până au ajuns scafandrii de la Constanţa, a făcut cale pe toată plaja… căutând disperată, poate-poate a ieşit în altă parte! Tragic! Vii la mare să te distrezi, în concediu, după ce ai muncit un an ca prostul şi pleci acasă între 6 scânduri! Din păcate, ne împărţim.în două categorii: conştienţi şi inconştienţi! A plecat prea repede, prea subit… prea greu de acceptat! Dumnezeu să-i dea putere soţiei şi să-i întărească familia în momentele acestea dificile!“, a relatat Adelina-Ramona Monda.

Citește și: Medici acuzaţi că au refuzat să resusciteze un tânăr înecat: “Pic de milă nu aveau de parinții care plângeau lângă copilul lor mort” – VIDEO

Adrian Ciurean eroul salvator
Sursa foto: Facebook/Adrian Ciurean

Cine era Adrian Ciureanu, tânărul salvator

Adrian Ciureanu avea doar 30 de ani şi se căsătorise în urmă cu doi ani. El era originar din satul Stroeşti, comuna argeşeană Muşăteşti, fiind iubit de întreaga comunitate.

Adrian Ciureanu se afla la mare împreună cu soţia Alina, cu o verişoară şi nepoţii acesteia.
Constantin Oancea, primarul comunei Muşăteşti, a declarat pentru Adevărul că Adrian era „un om de toată isprava, foarte isteţ, apreciat de toată lumea, cu un suflet mare, un tânăr ambiţios”.

Românii se mobilizează să ajute familia lui Adrian

După tragedia care a cutremurat România, oamenii s-au mobilizat să ajute familia lui Adrian Ciureanu cu bani.

Colegii de serviciu ai Alinei Ciureanu au făcut public contul în care ea îşi primeşte salariul, pentru cei care vor să o ajute: RO56RZBR0000060019011385 Ciureanu Alina Felicia.

„Haideţi să facem ceva pentru familia lui Adrian! Să ajutăm fiecare cu cât putem familia! E un erou şi merită ajutorul nostru!“, se îndeamnă cunoscuţi şi necunoscuţi profund impresionaţi de sacrificiul suprem al lui Adrian Ciureanu. Sursa: Adevărul.ro

Adrian Ciurean donatii

Citește și: Oraşul din România care a scăpat complet de COVID, inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene

Loading...
Facebook Comments

1 COMENTARIU

  1. si vaca aia (cu scuzele de rigoare pentru animalele care nu ai nici o vina si nu ar trebui comparate cu un asemenea specimen) a si fugit!
    intr-o tara civilizata era gasita, i se lua copilul si primea si amenda (daca erau in america mai ave si proces care o aducea la sapa de lemn)… la noi nu pateste nimic ca… de!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
15 + 17 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.