Începe războiul de la un tweet? Donald Trump anunţă că atacul în Siria ar putea avea loc „curând sau deloc foarte curând”

razboi

Donald Trump a publicat un mesaj pe Twitter, în care scrie că un posibil atac militar împotriva Siriei ”ar putea avea loc foarte curând sau deloc foarte curând”.

”Nu am spus niciodată când ar putea avea loc un atac asupra Siriei. Ar putea avea loc foarte curând sau deloc foarte curând! În orice caz, Statele Unite, în timpul Administraţiei mele, a făcut o treabă formidabilă în a scăpa regiunea de ISIS. De ce nu auzim ‘Îţi mulţumim, America?”’, a scris Trump pe Twitter.

Miercuri, Trump răspunsese Rusiei pe Twitter, după mesajul unei oficialităţi ruse că orice rachetă ar fi lansată către Siria va fi doborâtă, preşedintele american transmiţând Moscovei să se pregătească pentru rachetele ”frumoase, noi şi ‘smart”’ care vor veni.

Citeste si: E pregătită România să primească 500.000 de musulmani? Mesajul alarmant al unui fost general SRI

‘Rusia a promis că va doborî una câte una toate rachetele trase către Siria. Pregăteşte-te Rusia, pentru că ele vor veni, frumoase, noi şi inteligente (”smart”). Nu ar fi trebuit să fii prietenă cu un animal care ucide cu gaze (”Gas Killing Animal”), care-şi ucide propriul popor şi îi face plăcere”, a scris miercuri Trump pe Twitter.

După ce peste 40 de persoane au fost ucise sâmbătă într-un presupus atac chimic la Douma, ultimul bastion al insurgenţilor lângă capitala siriană Damasc, Donald Trump a condamnat luni atacul „atroce” comis asupra unor „civili nevinovaţi” şi a spus că va lua o decizie cu privire la paşii de urmat în următoarele 24-48 de ore.

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat, miercuri, Rusia că Statele Unite vor ataca Siria, din cauza unui presupus atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad.

Administraţia Bashar al-Assad şi Rusia au negat orice implicare în atacul chimic de la periferia Damascului, sugerând că incidentul ar putea fi folosit ca pretext pentru o intervenţie militară. Administraţia Vladimir Putin a avertizat Washingtonul să nu lanseze niciun atac contra Siriei. Oficiali militari de la Moscova au ameninţat că armata rusă va doborî rachetele lansate de SUA şi va ataca sistemele de lansare.

Citește și: Mesaj dur al unui român din Londra: România este o țară plină de proști! Femeile duc dorul lui Petre Roman, iar tinerii și tinerele…

Marea Britanie este pregătită să participe la un atac militar al SUA contra Siriei

Premierul Marii Britanii, Theresa May, este pregătită să aprobe participarea armatei britanice la un atac al Statelor Unite contra Siriei, afirmă surse guvernamentale de la Londra citate de BBC.

Potrivit oficialilor citaţi, Theresa May consideră că nu este necesar să ceară aprobarea din partea Parlamentului de la Londra, argumentând că este necesară o ripostă urgentă la atacul chimic din Siria.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului britanic a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Regimul Bashar al-Assad susţine că SUA se folosesc de pretexte pentru a ataca Siria

Regimul Bashar al-Assad a criticat, miercuri, ameninţările lansate de SUA, pe care le-a catalogat drept ”nesăbuite”, precizând că acestea pun în pericol pacea internaţioanlă, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

Prin intermediul unui comunicat emis de către Ministerul sirian de Externe, Damascul a acuzat Washingtonul că se foloseşte de atacul chimic pentru a avea un pretext de a ataca Siria.

”Nu suntem surprinşi de această escaladare nesăbuită din partea unui regim precum cel din Statele Unite, care continuă să sponsorizeze terorismul din Siria”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe de la Damasc.

Putin speră că bunul-simţ va prevala în relaţiile internaţionale,”din ce în ce mai haotice”

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a exprimat miercuri speranţa că bunul-simţ va prevala în relaţiile internaţionale, în prezent „din ce în ce mai haotice”, pe fondul tensiunilor cu Occidentul.

„Situaţia din lume devine din ce în ce mai haotică. Cu toate acestea, sperăm că bunul-simţ va prevala şi că relaţiile internaţionale vor lua o turnură constructivă, că sistemul mondial va deveni mai stabil şi mai previzibil”, a declarat Vladimir Putin într-un discurs rostit la o reuniune cu diplomaţi străini, potrivit cotidianului Le Figaro.

Surse: Agerpres, Mediafax

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.