Care este cea mai mică ţară din lume. Acest stat din Europa are doar 50 de locuitori – FOTO

sealand cea mai mica tara din Europa
Sursa foto: pikxabay.com

Puțini sunt cei care știu că Europa adăpostește cea mai mică țară din lume. Mai exact, aici există un stat care are doar 50 de locuitori. Însă acest loc nu este singura micronaţiune din lume. De-a lungul timpului, numeroase persoane, familii sau grupuri au încercat să ocolească legile sau să profite de neclarităţi ale acestora şi să-şi fondeze propria ţară.

Principatul Sealand este, de facto, cea mai mică ţară din lume. Cei aproximativ 50 de cetăţeni sunt conduşi de Principele Michael, care bate monedă, eliberează paşapoarte şi conferă titluri nobiliare.

Citește și: A luat 3.65 la matematică la Evaluarea Națională, dar după contestație a trăit un adevărat șoc. Care este nota finală 

sealand cea mai mia tara din lume
Sursa foto: pikxabay.com

La aproape şapte mile marine (n.r. 12.9 kilometri) în largul coastei Suffolk, în Marea Nordului, se află o veche construcţie, care, pentru cei mai mulţi, pare să fie o platformă petrolieră părăsită. HM Fort Roughs, un fort militar abandonat, reprezintă, de fapt, teritoriul celui mai mic stat din lume, Principatul Sealand, relatează Daily Mail, potrivit Mediafax. Micronaţiunea are o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi şi o „linie de coastă” de 400 de metri.

Citește și: Admisă la 5 universităţi din Marea Britanie, a decis să studieze în România din cauza banilor 

Istoria micului principat începe în 1966, în ajunul Crăciunului, când Paddy Roy Bates, fost maior în armata britanică, a decis să ocupe Fort Roughs, abandonat cu zece ani mai devreme. Bates intenţiona să lanseze un post de radio pirat care să emită din afara apelor teritoriale britanice, evitând eventualele sancţiuni. Radiourile pirat care transmiteau muzică pop şi rock ofereau o alternativă la programul BBC şi erau la mare căutare în Anglia anilor ’60.

Citește și: Un român din Londra face casele miliardarilor lumii: „Dumnezeu mi-a ieşit înainte într-un mod formidabil” 

Posturile emiteau de pe vase aflate în larg sau de pe platforme ori forturi abandonate, care se aflau în apele internaţionale, la o distanţă mai mare de trei mile marine de ţărmul britanic, conform legii de atunci. După ce au îndepărtat un alt grup care dorea să ocupe HM Fort Roughs, Paddy Roy Bates, soţia sa Jane şi copiii Michael şi Penelope au părăsit Anglia pentru Marea Nordului. Sursa 

Citește și: Mai mulţi români care veneau din Italia ar fi minţit la frontieră că vin din Germania

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
19 + 4 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.