Andreea Bălan, stop cardio-respirator în timpul nașterii. Ce nu știe multă lume despre operația vedetei

Andreea Bălan a suferit un stop cardio-respirator în sala de nașteri, a anunțat, ieri, soțul acesteia, George Burcea, care a tinut, totodată, să ii linisteasca pe fani: atat artista cat si fetita lor sunt acum in stare stabila!

Citește și: ULTIMA ORĂ! Doliu în România! S-a stins în urmă cu puțin timp!

A făcut cezariană la cerere: Sunt comodă!

Apreciata cântăreață a născut o fetită de 3,2 kg, Clara Maria, in urma operații de cezariană. Ceea ce nu spun multi este faptul că cezariana, privită ca o soluţie de a scăpa de durerile din timpul travaliului, este metoda aleasă de numeroase viitoare mămici, dar care presupune riscuri destul de mari!

Citește și: Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Tamara Buciuceanu! A fost anunțat în urmă cu puțin timp

E normal să decidă pacientul in locul medicului?

Artista a recunoscut, cu câteva saptamani in urmă, că a ales să nască prin cezariană si cea de-a doua fetită din comoditate, nu neapărat la spatul medicului: ” „Fac cezariana pentru ca sunt comoda!” – a declarat artista in cadrul emisiunii Extra Night Show, moderată de Dan Capatos. Din păcate, o decizie luată de multe femei din România și acceptată – din diferite motive – de mulți medici ginecologi.

CITESTE SI: O actriţă din „Las Fierbinţi“ a fost ucisă de soţ, după ce abia născuse! Ce a făcut apoi bărbatul a șocat pe toată lumea

Cezariana presupune riscuri!

Cezariana „la cerere” nu este văzută cu ochi aprobatori de specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care spun că această intervenţie ar creşte riscul unor afecţiuni. Grija majoră vizavi de operaţia de cezariană este folosirea anesteziei, care poate avea reacţii adverse.

„Cezariana este o operație, iar orice operație implică anumite riscuri”, precizează Val Vâlcu. „De aceea, medicii recomandă cezariana ca o opţiune în caz de urgenţă sau atunci când problemele medicale ale mamei sau ale fătului impun o astfel de procedură”, a adăugat acesta, potrivit jurnaliștilor de la DcNews.ro.

Citește și: CUTREMURUL prezis de ARSENIE BOCA: Totul a fost scris! ‘Orașul va fi șters de pe fața pământului’

Totodată, Val Vâlcu a făcut următoarele precizări: „A crescut procentul naşterilor prin cezariană. E un nivel fără precedent. Decizia se explică prin frica de durerile naşterii, dar şi prin dorinţa viitoarelor mame de a alege când să-şi aducă pe lume bebeluşul. Dar orice anestezie și orice operație implică riscuri. Nu e ca și cum ai face o injecție”.

Discuții aprinse pe Facebook

Mai multe mămici s-au luat la ceartă pe pagina vedetei. Tema principală de discuție: a opta sau nu pentru cezariană:

– Doamne sfinte! Nu ştiu de ce optaţi pentru cezariană, când era mai bine pe cale naturală.

– Eu am avut travaliu de o zi, vorbiți prostii. Cezariana e mult mai cruntă decât cea naturală și dacă nu făceam, muream. Nu vă doresc o custură de cincisprezece cm, care nu se vindecă și nu poți să te miști luni de zile. Și un copil care se naşte cu probleme la inimă pentru că doctorii au zis că pot să nasc natural.

Şerveţelele umede, un real pericol: De ce ar trebui să fie interzise

– Nu toate femeile pot naște natural. Cezariana de multe ori nu este un moft, este o necesitate.

– Cezariana nu este un moft, cezariana salvează viața copilului și a mamei în multe cazuri.. Eu mi-am salvat copilul prin cezariană așa că nu mai fiți critice.


Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.