Admisă la 5 universităţi din Marea Britanie, a decis să studieze în România din cauza banilor

Alexandra Coneac
Foto: adevarul.ro

O tânără din Iași care a fost admisă la nu mai puțin de cinci univeristăți din Marea Britanie a decis să studieze în România deoarece nu are bani să urmeze studiile la Londra.

Alexandra a absolvit Liceului Teoretic „Lascăr Rosetti“ din Răducăneni cu media 9,90 și așteaptă un rezultat la BAC de 9,5.

Ea locuieşte cu familia în mediul rural, în județul Iași, și a fost întotdeauna bună la învățătură.  A urmat liceul din comuna Răducăneni și nu unul din Iași, la insistenţele părinţilor. Alexandra a participat în timpul liceului la olimpiade la Română, iar în gimnaziu şi la alte competiţii la Engleză şi Istorie.

Citește și: A luat 3.65 la matematică la Evaluarea Națională, dar după contestație a trăit un adevărat șoc. Care este nota finală

„A fost mai mult decizia părinţilor decât decizia mea, eu mi-am dorit să merg la Colegiul Mihai Eminescu pe profil bilingv, dar au decis ei pentru mine. În final nu am regretat, pentru că am participat la diverse proiecte internaţionale, inclusiv proiecte de voluntariat. Am avut numeroase oportunităţi şi acolo“, a declarat tânăra pentru Adevărul.ro.

Cu rezultatele bune pe care le-a obținut la liceu, Alexandra ar fi putut urma cursurile unei universităţi din Marea Britanie, unde a fost acceptată la cinci universități: Coventry University, University of Birmingham, Anglia Ruskin University, University of Hull şi University of Greenwich.  Însă a decis să rămână în Iaşi.

Citește și: Un român din Londra face casele miliardarilor lumii: „Dumnezeu mi-a ieşit înainte într-un mod formidabil”

„Am fost acceptată la cinci facultăţi din Marea Britanie, dar voi rămâne să studiez Resurse Umane, la Iaşi. Am luat această decizie din cauza costurilor, nu cred că m-aş descurca cu banii, chiar dacă am obţinut un împrumut şi aş putea lua şi o bursă, dar chiar şi aşa nu aş reuşi să acopăr cheltuielile“, a spus Alexandra pentru Adevărul.ro.

Tânăra este optimist și crede că va putea reuși și în România, având în vedere că a și avut deja zilele trecute un interviu de angajare la o multinational din Iași.

Alexandra vrea să muncească pe timpul verii şi apoi, în facultate, să își ia un job part-time.

Citește și: Mai mulţi români care veneau din Italia ar fi minţit la frontieră că vin din Germania

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
17 + 10 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.